De Schaddevelden

9 km of 17 km

Startpunt

Parkeerplaats De Plaghak
Schaapsallee 1
6957 DL Laag Soeren

coördinaten: N52.07660 E6.05517

Introductie

Vanaf de parkeerplaats De Plaghak in de bossen bij het Veluwse dorpje Laag Soeren brengt de wandeling u naar de prachtige sprengen van de Soerensebeek en door de dennen- en beukenbossen van het Nationaal Park Veluwezoom. U wandelt over brede lanen, eenmanspaadjes en stuifheuvels uit vervlogen tijden. De namen in dit gebied Schaddeveld, Scharreveld en Plaggenweg doen nog denken aan de tijd dat het een heide- en stuifzandgebied was.
Bij de Carolinahoeve maakt u grote kans om Schotse Hooglanders tegen te komen. In het hele gebied zijn de sporen van edelhert, damhert, ree en wild zwijn te zien en wie weet niet alleen de sporen.
De 9 km versie gaat langs de Soerensebeek, het historische badhuis en de Rietveldhuisjes midden in het bos.

Praktische informatie

Onderweg kunt u pauzeren bij De Priesnitzhoeve en bij De Carolinahoeve.

De wandeling is in mei 2023 vernieuwd.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

13 reacties

6 april 2024   

foto
Reactie
Wij hebben de korte route gelopen. Prachtige route, geen verkeersgeluiden. Vogelgeluiden en prachtig ontluikend groen met inderdaad leuke eenmanspaadjes. Aanrader!
Door Carry

11 november 2023   

foto
Reactie
Liep de lange route. Wat prachtig daar! Genoten van de herfsttooi der bomen, erg nat na veel regen, modder maar ook veel zachte paden, zonnetje, mooi sprengengebied en veel paddenstoelen. Ga hem lopen!
Door Evert Jan

1 november 2023   

Reactie
Route door de stuifduin bossen bij Laag-Soeren. Rustig. Groen. Kleine hoogteverschillen. Zandgrond, dus vrijwel nooit erg nat. En deze tijd van het jaar veel paddenstoelen.
Door Ad van Heuven

16 juli 2023   

foto
Reactie
Prachtige stille wandeling, alleen hadden wij het idee dat hij langer is dan 17 km. (Red. Klopt hij is 17,4 km, afgerond 17.)
Door Gertie en Loes

27 mei 2023   

foto
Reactie
Een schitterende wandeling met lekker wat hoogteverschillen. Het bos geeft bijna licht door het jonge blad aan de bosbessen. Veel zingende vogels. Mooie beken en mooie gebouwen. Heel gevarieerd.
Door Tineke Hirschler

10 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie boswandeling, met de nadruk op bos. Wat afwisseling in het landschap heb je vooral aan het begin en aan het eind. Veel ontzettend rustige stukken waar je helemaal niemand tegenkomt en alleen het ruisen van de bomen en de vogels hoort.
Door Marien

2 april 2021   

foto
Reactie
Een super wandeling, met pittige klimmetjes maar zoveel rust, vogeltjes die tjilpen.
Door Ingrid

11 december 2018   

foto
Reactie
Een prachtige route over mooie stukken van de Veluwezoom. Veel schitterende eenmanspaadjes en soms wat zwaardere stukken door medegebruik van de paden door ruiters. Een echte boswandeling met af en toe een stukje heide. Toproute.
Door Marion en Fred

17 mei 2017   

foto
Reactie
Een heerlijke en goed beschreven wandeling door een zeer rustig gedeelte van de Veluwezoom. Soms over ruiterpaden en vaak over uitdagende eenmanspaadjes. Inspannen en genieten, dat is de mooisteroutes bij uitstek.
Door Marion en Fred

5 mei 2017   

Reactie
Een mooi ovaal door het bos met aan de punt een welverdiende kop koffie.
Door Rob

1 juni 2016   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw deze prachtige route gelopen. Vooral van de smalle paadjes waren we weg van! Midden in de natuur zonder bijgeluiden. Enkel het geluid van de vogels. Van het begin tot het eind hebben we van deze route genoten. Complimenten!
Door Fam. M.F. Sinke

3 maart 2016   

foto
Reactie
Prachtige wandeling. De ontmoeting met een ree en diverse wilde zwijnen maakte het heel bijzonder.
Door Helma

14 mei 2015   

foto
Reactie
In de mooiste tijd van het jaar en onder voortdurend concert van de vele vogels hebben wij deze mooie tocht met leuke eenmanspaadjes gelopen. Een aanrader voor degene die van bos houdt.
Door Gerard en Carla

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"