Sprengensprong

wandelroute - 9 km of 14 km

De wandeling Sprengensprong loopt om de Vrijenberger- en Veldhuizersprengen. In deze sprengen zitten twee (kunstmatige) watervallen. Dit is het hoogste verval in Nederland. De route voert over goed begaanbare en deels onverharde paden door bos, langs heide en natuurlijk ook water. Er zijn lichte hoogteverschillen en diverse pauzebankjes. Halverwege de route komt u bij een Lunchroom/Snackbar. De grote waterval krijgt u als 'toetje'.

Praktische informatie

Op het bungalowpark waar u overheen wandelt komt u langs Snackbar Crazy Fries & lunchroom Veluwe Pizza en restaurant Sophia’s Italian. Check vooraf de openingstijden.
Let op: honden zijn alleen toegestaan op de verkorte route. Bij de lange route steekt u Camping de Bosgraaf over, en daar zijn honden niet toegestaan.

Startpunt Sprengensprong

P waterval Loenen
Nabij Beekbergerweg 52
7371 EW Loenen

coördinaten: N52.13120 E6.00531
Met dank aan de routemaker(s) Marijn van Erp en Fred Muller en aan de controleur(s) Fred Muller.

11 reacties

8 mei 2023   

Reactie
Heerlijk gewandeld langs de Vrijenberger spreng met zijn watervalletjes en de fraaie bossen in lentetooi rondom. Zeer aan te raden.
Door Fred Muller

18 april 2023   

Reactie
Leuke route, sommige delen al wel bekend maar het blijft fijn wandelen daar. Braaf of saai? Ach als je goed om je heen kijkt valt er altijd wat te genieten zelfs als je op bekend terrein loopt. Neem er de tijd voor dan geniet je overal.
Door Pim

28 mei 2022   

Reactie
Een wat brave wandeling. Geen spannende paadjes maar brede paden. Wel afwisselend. Een stuk langs de sprengen op een fietspad. Gelopen op de zaterdag van het Hemelvaartsweekend, dus erg druk met fietsers.
Door Hanny

24 september 2021   

foto
Reactie
Mooie route door de bossen, langs de heide. Onderweg genoeg bankjes om te genieten van al het moois.
De watervallen zijn voor Nederlandse begrippen iets bijzonders, maar we zijn andere gewend. Je komt oa langs een mooi vennetje.
Door Roelof en Jeannette Courtz

18 maart 2020   

foto
Reactie
Mooie wandeling op deze prachtige dag. Lekker naar buiten voor het geval het land toch nog op slot gaat als gevolg van het Coronavirus. Op de foto een ongedefinieerd kunstwerk?
Door Lenny en Hans Beumer

5 februari 2020   

Reactie
Mooie route langs sprengen en watervallen, alhoewel dat daarvoor een groot woord is. De kleinste lag ook mooier dan de grote. Veel wildsporen en mooie heidevelden met daartussen een paar kleine klimmetjes in het bos. Paar keer haarijs gezien onderweg.
Door Peter en Tineke

23 oktober 2019   

foto
Reactie
Fijne en goed omschreven herfstwandeling. De watervallen stellen wat teleur als je ooit een echte waterval hebt gezien.
Door Florien

26 februari 2017   

foto
Reactie
Mooie en goed begaanbare paden, maar vooral erg genoten van de diepe mooie sprengen. Ook bespeurden we nog wat verse sporen van roodwild maar helaas bleef het bij sporen. Voor ons een aanrader die we zeker nog eens doen.
Door Ellen en Frans

1 december 2016   

foto
Reactie
Vandaag met een pool deze wandeling gelopen. Zoals altijd reuze gezellig. Ook op een bewolkte herfstdag is de Veluwe prachtig
Door Joha van den Honert

20 september 2015   

foto
Reactie
Mooie route, in het begin behoorlijk druk.
Door Patricia

31 mei 2015   

foto
Reactie
Op 31 mei 2015 hebben wij de verkorte wandelroute met de hond gelopen. De wandeling was erg afwisselend qua bos, maar ook vanwege de (kunstmatige) watervallen.
Door Saskia

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"