Ster in Twente

fietsroute - 47 km

Tijdens deze fietstocht geniet u van de omgeving van de 'Ster in Twente' zoals Haaksbergen ook wel wordt genoemd. Het is heerlijk fietsen op de vele rustige fietspaadjes naast zandwegen en de smalle landwegen in het zuidoostelijke puntje van Overijssel. Met interessante bezienswaardigheden als de Oostendorper watermolen, de oudste dubbele watermolen van Nederland en de Mallumse watermolen, een molen met schutsluis. U slingert door het prachtige Haaksbergerveen en u maakt een uitstapje naar het beschermde Duitse natuurgebied Zwillbrocker Venn met een enorme kokmeeuwenkolonie. U fietst een stuk van de Rundweg om het ven. Als u geluk heeft, kunt op het flamingo eiland in het ven de flamingo’s zien. Tenslotte rijdt u door het mooie landgoed Lankheet terug naar de parkeerplaats.

Praktische informatie

Komt u vanuit Haaksbergen dan rijdt u op de kruising Hasseltweg/Watermolenweg nog 75m rechtdoor richting Oostendorpermolen. De parkeerplaats ligt aan de linkerkant van de weg.

Vlak na de start passeert u Restaurant Bij de Watermölle.
Bij het Zwillbrock komt u langs Restaurant Kloppendiek.
Er zijn nog meer horecagelegenheden op de route (op maandag niet altijd geopend).

Omdat de fietstocht relatief veel toeristische elementen bevat, kan het bij mooi weer druk zijn op de route.

Startpunt Ster in Twente

Parkeerplaats Watermolenweg
Watermolenweg
7481 VL Haaksbergen

coördinaten: N52.13850 E6.72934
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Willy ter Haar en Jan ter Haar.

3 reacties

6 juni 2021   

foto
Reactie
Het was opnieuw genieten van veel moois op deze prachtige fietstocht. Bos, heide met vennetjes en open veld. En veel mooie fietspaden, in combinatie met smalle landweggetjes. De heide in het Haaksbergerveen is duidelijk verbeterd door o.a. begrazing.
Door Jan en Willy ter Haar

13 juli 2020   

foto
Reactie
Dit is weer zo’n pareltje van De Mooiste Routes. Prachtig coulissenlandschap, de watermolens, de smalle paadjes en niet te vergeten het Zwillbrocker Venn met de flamingo’s. We hebben er weer van genoten Mieke!
Door Hans van Harskamp

15 oktober 2017   

foto
Reactie
Eerste *: heel prachtig fietspad. Tweede *: het unieke Haaksberger Veen. Derde *: twee schitterende watermolens. Vierde *: het fraaie Zwillbrocker Venn. Vijfde *: Deze prachtige route. Kortom: Doen!
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"