Uffelte

13 km of 16 km

Startpunt

Herberg de Roskam
Dorpsstraat 27
7975 AN Uffelte

coördinaten: N52.79090 E6.27723

Introductie

Het dorp Uffelte leent zich goed als startpunt voor een gevarieerde wandeling aan weerszijden van de Drentsche Hoofdvaart.
Aan de oostzijde van de vaart bevindt zich landgoed Rheebruggen. Een gebied met bossen, akkers, weitjes en oude boerderijen. Verder wandelt u hier langs het water over schouwpaden.
Aan de westzijde liggen de dorpen Havelte en Uffelte met daar tussenin het Uffelter Binnenveld. Het landschap bestaat hier uit grillig in elkaar overlopende bos- en heidegebieden met fraaie vennen en verrassende doorkijkjes naar het beekdal van de Oude Vaart.
Al met al een wandeling die de moeite waard is.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar met bus 20 Meppel-Assen, halte Dorpsstraat.
Openingstijden van Herberg De Roskam vindt u op de website.
Onderweg komt u in Havelte langs Hotel-Restaurant Ludiek; volg de link voor de openingstijden.
Op sommige plaatsen kan het tijdens het natte seizoen modderig zijn. Goed waterdicht schoeisel is gewenst.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Jan en Roelie Rozema.

11 reacties

23 maart 2024   

foto
Reactie
We lopen deze route regelmatig en starten altijd in Uffelte, want dan staat ongeveer halverwege de koffie klaar bij Ludiek in Havelte. Veel afwisseling, het prachtige Rheebruggen, open velden en het mooie Uffelter Binnenveld.
Door Ilze en Jaap

15 augustus 2023   

foto
Reactie
De route was heel afwisselend - zo ook het weer: regen, zon en bewolking met een heerlijke temperatuur. Landgoed Rheebruggen, prachtige boerderijen, mooie bospaadjes, joekels van paddenstoelen, IJslandse paardjes en het prachtige Uffelter Binnenveld.
Door Ina van der Goot

11 februari 2022   

Reactie
Prachtige wandeling; laatste stuk van punt 5 was onbegaanbaar, maar via Meeuwenveenweg en daarna op T-splitsing LA, voetgangerssluis Uffelter Binnenveld bereikt. Schouwpaden beschreven in punt 3 goed begaanbaar.
Door Thom Snijder

1 september 2021   

foto
Reactie
Vandaag opnieuw deze route gelopen met een wandelpool. We hebben de route van 13km gelopen. Het schouwpad bij nummer 3 was onbegaanbaar; daarom hebben we hebben de alternatieve route gewandeld. Al met al was het een geslaagde wandeling.
Door Luuk Jacobs

25 april 2021   

Reactie
De zon brak door en maakte op deze frisse dag de wandeling tot een fijne belevenis: langs mooie natuurgebieden, boerenland, langs waterlopen in weilanden en langs de mooie dorpen Uffelte en Havelte leidt de route.
Door Monique en Dick

24 november 2020   

foto
Reactie
We liepen de route op een stille, grijze novemberdag. Dat grijzige maakte de eerste helft tot een wat saaie tocht. De tweede helft was echter prachtig. Dat de zon toen een beetje doorbrak hielp ook wel!
Door Wolter Strijker

5 oktober 2019   

foto
Reactie
Een herfstdag met lente-karakter: paardenbloemen, uitlopend fluitekruid! Mooie afwisselende wandeling: bos, hei, wei en akker. Door de nattere periode zijn er super veel paddenstoelen waar te nemen! Nu van harte aanbevolen!
Door Aad van Dorp

17 maart 2018   

foto
Reactie
De tocht voerde door een kaal winterlandschap (mooi!); er stond een snijdende noordoostenwind. Gelukkig was er veel beschutting. Je loopt aan weerskanten van de Drentse Hoofdvaart door afwisselend landschap. Het Uffelter Binnenveld blijft prachtig.
Door Janny van Rossen

16 mei 2016   

Reactie
De schouwpaden van punt 3 zijn echt prachtig. De begroeiing was nog niet te hoog, maar je moest je wel een weg banen. De Uffelter Binnenveld is ontzettend mooi. Ga dat zien!
Door Noah, Aurora, Hubert en Michel

11 mei 2016   

foto
Reactie
Vandaag met een wandelpool deze route gelopen. De deelnemers waren enthousiast over de route. Met name het Uffelter Binnenveld was schitterend (zie foto). Het enige minpuntje was het geluid van de autoweg, wat in de stilte van de natuur soms opviel.
Door Luuk Jacobs

8 april 2016   

foto
Reactie
Een bijzonder afwisselende tocht met van alles wat Drenthe te bieden heeft. Bos, heide en ruimte op de weidse landschappen en een leuk dorp (Havelte) voor een tussenstop.
Door Jan en Janny Winters

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"