Vierheidenroute

20 km

Startpunt

Zweefvliegveld Terlet
Apeldoornseweg 203
6816 SM Terlet

coördinaten: N52.06000 E5.93911

Introductie

De Vierheidenroute is een wandeling over vier grote heidegebieden van de Zuidoost Veluwe: de Loenermark, de Zilvense heide, de Rheder en Worth-Rheder heide en de Terletse heide. Op de Loenermark en Zilvense heide kunt u genieten van prachtige vergezichten. Op de Rheder- en Terletse heide zult u zich verloren voelen op de grote golvende vlaktes en een oude hessenweg belopen. In het bosgebied tussen de heides kunt u in juli smullen van de grote hoeveelheden bosbessen. In augustus kleuren de heidevelden, waar de grassen nog niet gewonnen hebben, prachtig paars. Op de Loenermark kunt u jeneverbesstruiken bewonderen.

Praktische informatie

De route is beschreven vanaf de parkeerplaats van het zweefvliegveld Terlet. Het is ook mogelijk de auto te parkeren langs de Apeldoornseweg vlak voor het tunneltje onder de A50 gaat u rechtsaf naar een parkeerplaats en begint u de wandeling daar. Zie de beide P's op de kaart.
Er is geen horeca onderweg. Maar bij het startpunt vliegveld Terlet wel: Café Restaurant De Thermiekbel.
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Fred den Hertog en Marion den Hertog.

15 reacties

6 oktober 2022   

Reactie
Een heel nieuw stuk heeft deze mooie route nog mooier gemaakt. Wij troffen het vandaag met meerdere roedels edelherten en veel geburl. Ook zagen we een tiental damherten. Verder genoten van deze schitterende route die uitstekend beschreven is.
Door Marion

18 mei 2022   

foto
Reactie
De Vierheidenroute is opnieuw aangepast en wat langer geworden: 20km. De aanpassing was nodig omdat het Geldersch Landschap de verbinding tussen hun gebied en dat van Natuurmonumenten heeft afgesloten. Op de foto is een eikenstobbe op het nieuwe gedeelte te zien.
Door Henk Kreeft

23 april 2022   

foto
Reactie
Wat een prachtige weidse uitzichten zonder tekenen van menselijk leven! Vaak waan je je alleen op de wereld in deze bossen en heidevelden. Wel veel lange, rechte paden, maar daardoor hoef je niet zo vaak op de beschrijving te kijken.
Door Marien

5 juli 2021   

Reactie
De route is niet zozeer afwisselend, maar wel bijzonder. Wat een weidsheid en stilte! Alleen in de buurt van Loenermark kwamen we wandelaars tegen (en mooie Schotse Hooglanders). Wie van rust en ruimte houdt moet deze wandeling beslist gaan lopen!
Door Marianne en Mieke

20 februari 2021   

Reactie
Vandaag deze prachtige tocht gelopen. Met zo vroeg in het jaar al een lekker zonnetje erbij. Mooie vergezichten, pittige klimmetjes. Gewoon lekker gewandeld in deze mooie omgeving. Wij willen de routemaker en de controleur bedanken voor deze route.
Door Familie Arts

20 februari 2021   

foto
Reactie
We hebben vandaag genoten van deze route over de vierheiden. Met prachtige vergezichten. Afwisseling van brede en soms smallere paden over glooiend terrein.Route die we zeker nog eens lopen als de heide in bloei staat en de bessen rijp zijn.
Door Conny

22 januari 2021   

foto
Reactie
In het bos zie je overal wildwissels en veel sporen van zwijnen, reeën en herten. Hier en daar wat rode vossenbessen. Mooie afwisseling van bos en hei.
Door Tineke Hirchler

22 januari 2020   

foto
Reactie
Deze wandelroute is echt één van onze favorieten. Een prachtige doorkruising van stille omvangrijke bosgebieden en heidevelden. Wij liepen vandaag in de mist, wat op zich een nieuwe toevoeging was aan deze super wandeling. Geen vergezichten, maar....
Door Marion en Fred

22 mei 2018   

foto
Reactie
Een van de mooiste routes van DMR. Mooie bosgebieden en uitgestrekte heide velden. Wij hebben vandaag op verschillende plaatsen edelherten en reeën gezien. Een pracht wandeling..... Gewoon lopen en genieten!
Door Marion en Fred den Hertog

17 november 2017   

foto
Reactie
Een frisse start. Stomende bossen, opvallend veel herten, grasland met wel 100 konijnen, hooglanders en de schaapskudde uit Loenen. Open terrein en bossen zijn goed verdeeld in deze mooie tocht. Genieten!
Door Wimke

19 oktober 2017   

foto
Reactie
Mooie route. Door de soms hobbelige paden en klimmetjes tamelijk zwaar. Prima routebeschrijving. We hadden het geluk 4 herten en een schaapskudde te zien. Enige minpuntje is het verkeerslawaai aan begin en einde, maar... Wij rijden zelf ook auto!
Door Annie en Ben van Lochem

13 augustus 2017   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling door de bossen en over de deels vergraste heide. En wat een rust!
Door Janneke

26 oktober 2016   

foto
Reactie
Prachtige route. Wat een rust en stilte. Mooi door de bossen en heel mooie vergezichten op de heidevelden. Volgende keer weer maar dan als de heide zal bloeien. Echt een aanrader !! GPS route was GOED !
Door Loes - Aloys Soullie

5 oktober 2016   

foto
Reactie
Wandelaars die houden van rust en natuur mogen deze route niet missen. Henk heeft mooie en stille paadjes gevonden en met een beetje geluk zie je net als wij heel veel wild deze paadjes kruisen.
Door Marion en Fred den Hertog

23 augustus 2015   

Reactie
De route was matig: al waren er mooie stukken,de Loenermark, de laatste twee heidevelden zijn grasvelden vol met Zegge. De lange brede wandelpaden geven een gevoel alsof je beter een kar had kunnen pakken, in plaats van de benenwagen! Jammer.
Door Annet Slijkhuis

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"