Poldertrots

fietsroute - 36 km

Poldertrots is een mooie polder- en waterrijke rondrit. De tocht start met een prachtig fietspaadje langs het Uitgeestermeer. Over dijken, smalle landwegen en fietspaden rijdt u langs o.a. de Krommenieër Woudpolder, Polder Westzaan, Veenpolder, Noorder- en Zuiderpolder. In het voorjaar is het genieten van de bermen met bloeiende wilde planten. Volop fluitenkruid en koolzaad. De tocht brengt u langs Guisveld, de Reef, St. Aagtendijk en Ham en Crommenije, beschermde natuurgebieden. Een eldorado voor vogelliefhebbers.
Een deel van de route loopt langs de liniedijk hier liggen diverse forten behorende tot de Stelling van Amsterdam, een ring van forten, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw.

Praktische informatie

Vanaf NS station Krommenie-Assendelft is de route na ruim 1km op te pakken.
Bij het startpunt ligt Restaurant Havenrijk. Het is van wo t/m vrij geopend vanaf 17 uur. Op za en zo vanaf 12 uur. Het kan zijn dat de openingstijden in het zomerseizoen anders zijn. Klik daarvoor op de link.
Brasserie Nauerna is geopend vanaf 10 uur, behalve op ma.
Ongeveer 3,5km voor het eind van de route ligt het dagelijks geopende
Café restaurant De Krokodil.
Klik op de link voor informatie over: Fort Kíjk en voor de Stelling van Amsterdam.

Afhankelijk van de windrichting kunt u soms last hebben van het geluid van vliegtuigen.

Startpunt Poldertrots

TOP Zwaansmeer
Lagendijk 41
1922 MT Uitgeest Noord

coördinaten: N52.52700 E4.73377
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

6 reacties

27 juni 2024   

Reactie
Prachtige route door en langs onverwachte landschappen, waterpartijen en fietspaden. En dat temidden van een intensief woon- en industriegebied dat je tijdens de tocht nauwelijks waarneemt.
Door Jelle Westdorp

19 mei 2023   

foto
Reactie
Een geweldig leuke fietstocht langs een deel van het Uitgeestermeer en door de Zaanstreek. Westzaan vond ik een charmant plaatsje en daarna langs de forten was voor mij ook nieuw. Beslist een aanrader.
Door Ank de Graaff

19 mei 2023   

foto
Reactie
Op een zonnige dag deze route gecontroleerd. De route gaat veel over fietspaden en rustige weggetjes. Boeren waren druk bezig het gras te maaien. Vlak bij de Buitenhuizerbraak heb ik ook een aantal lepelaars gezien.
Door Sjaak

30 juli 2020   

foto
Reactie
Met een zonnetje erbij is Poldertrots een heerlijke fietsroute. Bij station Krommenie is altijd een parkeerplek. Foto: Stellingmolen De Paauw in Nauerna. Gesloopt in 1896, 120 jaar later herbouwd en een zeldzaam geworden authentieke Zaanse schuur.
Door Frits Talsma

22 juli 2020   

Reactie
Ik heb genoten van de mooie poldervergezichten, de vele vogels en mooie bermen met wilde bloemen die gelukkig steeds vaker ongemoeid gelaten worden. Heel veel mogelijkheden om te picknicken op deze route met veel rust en ruimte
Door Winnie

23 juli 2015   

foto
Reactie
Niet alleen polder en water onderweg maar ook prachtige Noord-Hollandse wolkenluchten. Én een indrukwekkend vergezicht op kranen van het havengebied. Én veel banken op mooie plekjes. Beetje jammer van het (vakantie)vliegverkeer dat er vandaag ook was.
Door Mirjam

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"