Egmonds Pracht

wandelroute - 20 km of 22 km

Tijdens de afwisselende wandeling Egmonds Pracht kunt u genieten van het uitgestrekte Noordhollands Duinreservaat tussen Bakkum, Egmond aan Zee en Egmond-Binnen. U wandelt langs open vlaktes en over slingerende paden door enorme valleien met duinmeertjes. Af en toe is het stevig klimmen, maar dat wordt beloond met prachtige uitzichten over de gehele regio. Het kan zijn dat u Schotse Hooglanders tegenkomt.
Het strand wordt natuurlijk niet vergeten. U loopt bijna 2,5km langs de zee en arriveert halverwege de route in het gezellige Egmond aan Zee met veel horecagelegenheden.
De route van 22km maakt een ommetje door het wat minder bekende lage duingebied ten westen van Egmond–Binnen. Daarna wandelt u opnieuw over stijgende en dalende paden door de valleien. Door het wat meer bosrijke gedeelte keert u terug naar Het Ruiterhuys. Al komt u misschien vaker in het Duinreservaat, op deze wandeling ontdekt u vast nieuwe, onbekende paden.

Praktische informatie

Let op: tijdens het broedseizoen van 1 maart tot en met 1 juli kunt u de wandeling niet lopen.
Uw hond kan van 1 oktober tot 1 maart aangelijnd mee.

Gasterij Het Ruiterhuys ligt aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat. Het heeft onder andere een landelijk restaurant en is dagelijks geopend vanaf 9 uur, behalve op de kerstdagen.

Voor de wandeling heeft u een toegangskaart nodig. De kaart is te koop bij de kaartautomaat (pinnen), de route komt er langs. U kunt de duinkaart ook via internet aanschaffen zie: Duinkaart bestellen. Elke verkochte kaart draagt rechtstreeks bij aan het beheer en behoud van de duinen.

In het duinterrein mogen moutainbikers tot 10.30 uur gebruik maken van de onverharde paden.

Let op! Jaarlijks worden in de maand januari diverse activiteiten in Egmond aan Zee georganiseerd: de halve marathon, twee wandeldagen en een mountainbike tocht. Het is jammer als u deze wandeling gaat lopen op zo'n dag, want het is in die omgeving dan erg druk. De informatie hierover vindt u op internet.

Startpunt Egmonds Pracht

Gasterij Het Ruiterhuys
Heereweg 83
1901 MC Castricum

coördinaten: N52.57003 E4.65516
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

6 reacties

15 december 2021   

foto
Reactie
Een prachtige route! Afwisselend, fijne paden om te lopen, een stuk strand, wat een prachtig duingebied! Erg van genoten!
Door Jan en Aleida Slot

3 september 2021   

foto
Reactie
Echt uniek deze wandeling door een prachtig duinlandschap. Weidse vergezichten, maar ook fraaie duinmeertjes en bosrijke gedeeltes. En daarnaast, halverwege, een prettig pauzemoment in het levendige Egmond aan Zee. Een hele fijne beleving!
Door Piet en Tiny Laan

30 september 2016   

foto
Reactie
Mieke, bedankt voor deze schitterende route! Ik heb volop genoten!
Door Frits Talsma

30 september 2016   

foto
Reactie
Prachtdag, prachtige route! Heel afwisselend. Dank Mieke Timmer.
Door Leonie Verburg

30 september 2016   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met veel afwisseling in omgeving!
Door Judith Corstens

27 juli 2016   

foto
Reactie
Wat is tijdens deze wandeling het doorkruisen van die zeldzaam mooie duinvallei een prachtige beleving. En hoe boeiend is de ontmoeting met Schotse Hooglanders en kuddes wilde paarden. Dit mag je gewoon niet missen!
Door Piet Laan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"