De Geldberg van Jonkheer Moretus

wandelroute - 13 km of 17 km

De route De Geldberg van Jonkheer Moretus voert u door een ongewone combinatie van landschappen. U wandelt door landgoederen, dennenbossen, heide, polder en over de Brabantse Wal. Twee leuke restaurants maken de route af. Grappig is dat het startpunt in België ligt maar het bos waarin u wandelt in Nederland. Later passeert u nogmaals de grens en weer treft u in dat land de horeca De Leeuw van Vlaanderen. De korte route gaat veelal over onverharde paden, de lange variant heeft een paar korte stukjes over rustige weggetjes.
Bij westenwind kunt u wat geluidhinder van de nabijgelegen snelweg ondervinden. Volg daarom voor optimaal wandelplezier het weerbericht. Maart 2023 is de route iets aangepast.

Praktische informatie

Om het startpunt Brasserie 't Koetshuis te bereiken moet u via Putte rijden. Gebruikt u navigatie dan kunt u het beste Canadalaan 4645 HB Putte (NL) invoeren. Deze straat gaat over in Oud Broek.

Startpunt De Geldberg van Jonkheer Moretus

Brasserie 't Koetshuis
Oud Broek 2
2940 Stabroek

coördinaten: N51.35522 E4.38666
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

8 reacties

24 juni 2024   

foto
Reactie
Hoog tijd om na pogingen in 2012, '14, '15 en '19 weer eens te graven op de geldberg. Geen duiten, wel een prachtig uitzicht vanaf het bankje en een leuk 'Vlaams' gesprek met een wandelaar. De route is verrassend mooi, maar dat wisten we al langer!
Door Harm en Tiny

24 april 2024   

foto
Reactie
Een schitterende wandeling (17 km). Vandaag regen, zon, hagel. Het deel over het platteland vonden we minder interessant. Het lijkt ons fantastisch om deze wandeling te doen als de rododendrons bloeien! Helaas was het Koetshuis gesloten.
Door Margreet

30 maart 2024   

foto
Reactie
Een mooie, bijzondere en afwisselende route. Helaas was het door de voortdurende regenval wel erg grijs en nat onderweg. Het slot bij het beginpunt van de route stond helaas helemaal in de steigers.
Door Marien

27 januari 2024   

foto
Reactie
Vandaag in een lekker winterzonnetje deze grensoverschrijdende wandeling gelopen. Een fijne afwisseling van bos, landgoed en buitengebied. In het late voorjaar met alle rododendrons in bloei wil ik deze route nog eens lopen.
Door Angelique

13 februari 2022   

Reactie
Mooie wandeling, zeer afwisselend en heel goed uitgelegd!
Ondanks de koude wind hebben we genoten.
Door Geldberg Moretus

9 april 2016   

foto
Reactie
Een mooie zeer gevarieerde route, de snelweg niet gehoord. Zonnig droog weer met een fijne temperatuur. Een heerlijk, gastvrij en betaalbaar terras bij het kasteel (Belgische prijzen) en een lekkere appelpannenkoek als lunch. Kortom heerlijke dag.
Door Marlies

23 januari 2016   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling op de grens van Nederland en België.
Door Tineke Fieggen

26 oktober 2015   

foto
Reactie
Als we door onze foto's 'wandelen' genieten we opnieuw van deze heerlijke route. De schitterende herfstkleuren, het heideveldje en de 'berceau' zijn voor ons dé smaakmakers. Ook gezien: de grote oranje bekerzwam en héél veel lieveheersbeestjes!
Door Harm en Tiny

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"