Wandelende Bomen?

17 km

Startpunt

NS station Bilthoven
Soestdijkseweg Noord 301
3723 HA Bilthoven

coördinaten: N52.13020 E5.20485

Introductie

Wandelende bomen... . U komt deze vliegdennen op 'hoge poten' tijdens de wandeling een aantal keren tegen. Verder leidt deze route u door bos, over uitgestrekte open vlaktes en langs zandverstuivingen. Ook bezoekt u Landgoed Beerschoten met een fraaie beeldentuin.
In Bilthoven loopt u kort door rustige woonwijken. De rest van de wandeling is bijna helemaal onverhard. U wandelt over slingerende eenmanspaadjes, mooie bospaden en af en toe een zandpad.
Soms moet u een steil klimmetje overwinnen.

Praktische informatie

De route begint bij de uitgang van het station.
Komt u met de auto, parkeer dan gratis op de P+R aan de Rembrandtlaan, 3723 Bilthoven (N52,1302 E5,2046).

Op NS-station Bilthoven vind u De Stationshuiskamer, open ma-vr vanaf 6.30 uur, za vanaf 9.00 uur. De toiletten daar zijn ook toegankelijk als u met de auto bent gekomen. Wel moet u inchecken met uw OV-kaart.

Vlak na de start, in het centrum van Bilthoven, zijn verschillende horecagelegenheden. U kunt bijvoorbeeld de sfeervolle
Brasserie Bubbles and Blessings bezoeken, alle dagen geopend vanaf 10 uur.
Halverwege komt u langs Bezoekerscentrum Koetshuis Beerschoten, alle dagen geopend vanaf 10 uur. Hier vind u prima horeca en informatie over het gebied.
Houd er rekening mee dat hier en daar loslopende honden u pad kunnen kruisen.
Met dank aan de routemaker(s) René de Jong en aan de controleur(s) Berreke Verspuy.

14 reacties

7 januari 2024   

Reactie
Verrassende route midden in het land! Na de vele regen is deze route prima begaanbaar. Mooie boslanen en paden in een eerst heel rustig gebied, waar later op de route het wel drukker is, maar er is dan ook veel te zien! Veel diversiteit aan bomen!
Door Berreke

4 oktober 2023   

foto
Reactie
Mooie route door prachtig landgoederen gebied. Heerlijk veel zachte paadjes en smalle struinroutes. Genoten van de beeldentuin. Water en strengengebied zichtbaar op een aantal plekken. Veel honden en soms wat achtergrondgeluiden van verkeer. Loop hem.
Door Evert Jan

26 mei 2022   

foto
Reactie
Topwandeling ! Nou die heb ik gezien......heel bijzonder. Vliegdennen op hoge poten. Landgoed Beerschoten met een prachtige beeldentuin met creaties van Jits Bakker. En schitterende rhododendrons. Ronduit Genieten!!!
Door Ina van der Goot

26 maart 2022   

foto
Reactie
Om op een zonnige lentedag op zoek te mogen gaan naar de wandelende bomen is geen straf. Het is prettig dat het wandelen door het bos wordt afgewisseld met open vlaktes. Vooral het flaneren door de beeldentuin is zeker de moeite waard.
Door Lenie

7 februari 2022   

foto
Reactie
Een top route met heel veel interessante plekjes. Onverwacht om nog veel 'stille' plekken te vinden zo dicht bij de randstad. Wij hadden deze nieuwere versie nog niet gelopen en werden verrast door de mooie aanpassingen.
Door Marion en Fred

2 februari 2022   

Reactie
Mooie route, gestart bij Beerschoten. Afwisselend met kleine paadjes, beklimmingen, zand, boslanen en heide. Echt genoten.
Door Bert

26 oktober 2021   

foto
Reactie
Prachtige route!
Door Ellen

8 januari 2021   

foto
Reactie
Een mooie en afwisselende route. En inderdaad heel veel onverhard.
Bijgaand een mooie paddenstoel welke we vandaag tegen kwamen.
Door Ruud

13 juli 2020   

foto
Reactie
Een fijne wandeling door de bossen, die soms eentonig zijn en dan weer zeer afwisselend. Het landgoed Beerschoten is erg interessant en het is op veel plaatsen volop genieten.
Door Loes en Theo van den Dool

23 december 2019   

foto
Reactie
De verscheidenheid aan bomen maar vooral ook aan mossen is indrukwekkend in deze wandeling! We liepen een inkorting van 13km (bij nummer 3), maar dan mis je de beeldentuin.
Door Hans en Mirjam

24 december 2018   

foto
Reactie
Een erg fraaie wandelroute over enkele wonderschone landgoederen. Mooie afwisseling en enkele verrassende cultuurmomentjes. Even dat stukje door Bilthoven kost wat doorzettingsvermogen, maar daarna super genieten.
Door Marion en Fred den Hertog

29 september 2018   

foto
Reactie
Verrassend! Start NS in het charmante Bilthoven, plein met beginkoffie op steenworp afstand. De wandelroute is zeer verrassend, na uitlopen stadje totaal geen asfalt en verkeer meer. Aanrader!
Door Mary Postma

2 september 2018   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling door de bossen en langs fraaie zandverstuivingen. Nooit eerder "wandelende " bomen gezien, heel bijzonder! Volop genoten op deze mooie nazomermiddag.
Door Joke en Arie van 't Hoff

16 november 2017   

foto
Reactie
Een leuke, bosrijke wandeling in zo'n vrij druk bewoonde streek. Ook gevarieerd, met regelmatig mooie open vlaktes waar je langs of over loopt. Het beeld op de foto komt u tegen in de beeldentuin op Landgoed Beerschoten.
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"