Blik op de Regge

15 km of 18 km

Startpunt

Top De Wisselmaat
Tegenover inrit naar Enterweg 24
7642 NC Wierden

coördinaten: N52.31850 E6.57622

Introductie

Tijdens de wandeling Blik op de Regge maakt u kennis met het Enters Reggedal. Langs de Regge, die in de vorige eeuw grotendeels was gekanaliseerd, zijn vanaf 2006 tot 2019 diverse projecten uitgevoerd om de rivier weer een natuurlijk karakter te geven. Het is een prachtig gebied geworden met ruimte voor landbouw, recreatie en natuur. U vindt hier houtwallen, akkers en bloemrijke weilanden, en de Regge die door het landschap slingert.
Maar er is op deze wandeling meer dan alleen de Regge. U komt langs Waterbuffer Dakhorst, een grote plas waar veel watervogels zitten, en langs de Doorbraak, een aantrekkelijke nieuwe beek. De route gaat grotendeels over eenmanspaadjes, graspaden, zandwegen en door weiland. Een paar verbindingsstukjes gaan over een verharde weg.

Praktische informatie

De parkeerplaats is tegenover de toegangsweg naar nummer 24, het afvalbrengpunt.
Er is op deze wandeling geen horeca direct aan de route. Wel kunt u - als u niet inkort - na ongeveer 14km met een klein heen-en-weertje naar De Waarf (beperkt geopend). Ongeveer 250m vanaf het startpunt zit iets van de route Rustpunt Reggeblick.

De route gaat deels over grasland en langs water. Het kan modderig zijn. Ook zijn er soms brandnetels en braamtakken. Een paar keer moet u over een hekje klimmen.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Marlies Vringer.

5 reacties

15 augustus 2023   

Reactie
De Regge op zijn mooist. Hier en daar zijn de smalle paadjes moeilijk begaanbaar vanwege de hoog opgeschoten beplanting. Helaas was er een opstapje over prikkeldraad stuk waardoor we genoodzaakt waren de route aan te passen.
Door Rina

20 mei 2023   

foto
Reactie
Van begin tot eind een meer dan prachtige afwisselende route.
Mooie uitzichten, veel leuke smalle paadjes; van alles wat in deze route. Voor herhaling vatbaar!
Door Marlies en Joost

27 oktober 2022   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling langs de eeuwenoude Regge, weer in ere hersteld, en de gloednieuwe Doorbraak door Mokkelengoor. Je wordt genegeerd door Black en Red Angus-koeien en besnuffeld door Connemaraponies. En de beken stromen kalmpjes langs je.
Door Hans Gouman

6 juli 2022   

Reactie
Prachtige natuurroute!! Veel Regge!!
Door Annelies, Gerrie en Trees

3 november 2021   

foto
Reactie
Op deze mistige herfstdag bleef de wereld klein en dat maakte mijn Blik op de Regge juist mysterieus mooi. Een grootse wandeling dus die ik in zonnig weer zeker nog eens ga lopen!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"