Zeeduin

wandelroute - 13 km of 16 km

Deze afwisselende wandeling begint in Groet bij het historische Witte Kerkje aan de Brink. Het is gebouwd op een terp. U wandelt voornamelijk over onverharde paden en door de hoogste duinen van Nederland. Onderweg is het genieten van fraaie uitzichten, met name op de verschillende uitzichtpunten. Ook zijn er de ontspannen kilometers langs het strand dat u verlaat via De Kerf. Een bijzonder stukje natuurgebied, in 1997 tot stand gekomen dankzij een kunstmatige inham in de duinen. Tijdens het wandelen steekt u heideveldjes over, soms met een kleine klim. De kale zandvlakten waar u onderweg langs komt zijn imponerend. De bomen, verbrand of gekapt, zijn weggehaald en het is de bedoeling dat daar het stuifduinlandschap van vroeger terugkeert. Ook dat is nieuwe natuur!

Praktische informatie

Het startpunt is per bus te bereiken. Stap uit bij halte Kerkbrink in Groet en wandel bij de richtingwijzer naar rechts, Kerkbrink. Zoek aan de brink de plek met de picknicksets en de beeldengroep op.

Openingstijden van Bospaviljoen De Berenkuil: di t/m vr vanaf 11.00 uur, za vanaf 10.30 uur en zo vanaf 10 uur. 's Winters alle weekenden en in de vakanties geopend.

Startpunt Zeeduin

Witte Kerkje
Kerkbrink 1
1873 HH Groet

coördinaten: N52.72073 E4.66823
Met dank aan de routemaker(s) Wiebe de Bruin en aan de controleur(s) Bart Bruins Slot.

18 reacties

17 juli 2020   

Reactie
Mooie afwisselende route door het prachtige duinengebied van Schoorl en langs de zee.
Door Wim van den Berg

13 juli 2020   

foto
Reactie
Vorig jaar storm en regen, nu een stralende dag. Zeeduin is een schitterende wandeling met een heerlijk lang stuk over het strand. Wiebe bedankt, ik heb met volle teugen genoten!
Door Frits Talsma

27 mei 2020   

Reactie
Vandaag hebben we deze hele mooie wandeling gelopen. Met een strak blauwe lucht en de wind in de rug heerlijk over het strand naar De Kerf. De zee, de duinen, de bossen, de uitzichten... super dag!
Door Myriam

22 april 2020   

foto
Reactie
Zeer afwisselende en goed beschreven route. Vrijwel geheel over onverharde paden. Soms pittig wegens mul zand en klimmetjes. Wat is Nederland hier mooi. Met een begin- en eindpunt bij een lief kerkje. In Groet afhaalkoffie bij de bakker.
Door Irene

22 maart 2020   

foto
Reactie
Deze prachtige afwisselende en intensieve route hadden we al eens eerder gelopen. Vandaag ging schoondochter Denise mee. Met prachtig weer, soms een kille oostenwind, op ‘t rustige strand. In het duin bewonderden we de gele brem. Wat een topdag !
Door Bert en Marja

18 december 2019   

foto
Reactie
Een van de mooiste plekken van ons land bezocht, op een vrij ongebruikelijk tijdstip, wat dan wel echt iets bijzonders oplevert!
Door Ton de Jong

10 juli 2019   

foto
Reactie
Zon verraste ons in een sluier van spetters, later druppels. Dit kon Sjaak en Ank niet weerhouden ons mee te voeren op de Mooiste-met 1/3 deel langs zee. Klare golven, prachtig geelgroen en violet in dit duinenlicht, waar de parnassia nu bloeit.
Door Hennie

30 maart 2019   

foto
Reactie
AANRADER!! Mooie afwisselende route langs het strand, door het bos, over de hei, langs duinmeertjes en diverse uitzichtpunten met geweldig overzicht op omringend landschap.
Door John

1 februari 2019   

foto
Reactie
Stevige wandeling over hoge duinen, strand, bos en heide. De hoogteverschillen en het mulle zand maken het lopen soms zwaar. In zee bruinvissen en zeehonden (ook een “huiler” op het strand), in de branding strandlopertjes én een Paarse Strandloper.
Door Ton van Leest

11 januari 2019   

foto
Reactie
Wat een prachtig afwisselende route (duin, bos, zee)! Ondanks het feit dat ik deze omgeving op en top ken (als het ware mijn achtertuin) krijgt deze routemaker het voor elkaar mij nieuwe paadjes voor te schotelen. Chapeau Wiebe!
Door Bart Bruins Slot

22 april 2018   

foto
Reactie
We genoten van deze afwisselende wandeling op het brede en zonnige strand en door de mooie zandvlakten en duinen op een zomerse lentedag. Leuke uitrustingen onderweg voor een hapje en een drankje!
Door Marja Nootebos

17 februari 2017   

foto
Reactie
Voor de tweede keer deze wandeling in een ander jaargetijde. Ook nu heb ik genoten van duin en strand vanaf het leuke kerkpleintje van Groet. Prachtige wandeling, gezellige medewandelaars, Ank bedankt!
Door Thea Ackema

24 mei 2016   

Reactie
Prachtige wandeling met veel variatie! Vanwege het vele losse zand is de wandeling wel relatief zwaar, maar ook lekker uitdagend.
Door Louis en Annemarie

11 september 2015   

Reactie
Deze route gelopen met Ank de Graaff in een pool. Geweldig, afwisselend, duin en strand. Bovendien schitterend wandelweer. Mooi stuk Nederland. Het was een wandeling en dag met een gouden randje.
Door Thea Ackema

11 september 2015   

foto
Reactie
Wiebe, nogmaals bedankt voor deze prachtige route. We hadden prachtig weer en weer een leuk gezelschap. Dan kan zo'n dag niet meer stuk. Op verzoek deze foto van Thea Ackema erbij. Alle wandelaars bedankt voor deze leuke dag.
Door Ank de Graaff

11 september 2015   

foto
Reactie
Dit rondje gaat nooit vervelen. Iedere keer weer andere elementen.
Deze paddenstoelen in de duinen, net voordat we bij Struin op de loungebank gingen zitten. Het schelpenpad van Dr. van Steijnweg is nu een betonpad (jammer), een apart wandelpad ontbreekt.
Door Sjaak Conijn

24 april 2015   

foto
Reactie
Ank, bedankt voor de leuke wandelpool en de prachtige duin- en strandwandeling!
Door Frits Talsma

8 maart 2015   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route langs strand, door de duinen en door kale zandvlaktes. Grote hoogteverschillen en mooie uitzichten tijdens de route.
Een aanrader!
Door Jaap Bonhof

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"