Waterhoorn

14 km

Startpunt

NS station Hoorn
Stationsweg 1
1621 HZ Hoorn

coördinaten: N52.64508 E5.05417

Introductie

Tijdens deze wandeling maakt u kennis met het bruisende stadje Hoorn dat een rijk VOC verleden heeft. U wandelt langs het Hoornsche Hop en de havens. Op het Oostereiland kunt u een kijkje nemen in het voormalige gevangeniscomplex waar het museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd. Buiten het stadje loopt u 1,5 km op het gras van de West-Friese Omringdijk met prachtig uitzicht over het water. Via het Dwaalpark en een buitenwijk met veel groen keert u terug naar het historische centrum. Door de gezellige winkelstraten en langs de vele monumenten wandelt u naar het station.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt u gratis parkeren op het Dagparkeerterrein: Nieuwe Wal, 1621 MB Hoorn.

Een leuke pauzeplek is Grand Café ’t Hop in de schouwburg. U komt er na bijna 5 km langs. Dagelijks geopend vanaf 10 uur. In het centrum zijn ook voldoende horecagelegenheden.

Wilt u een bezoek brengen aan Het museum van de Twintigste Eeuw. Het is geopend op ma t/m vrij van 10 - 17 uur. Za en zo van 12 - 17 uur. Gesloten op eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koninginnedag.
Heeft u voldoende tijd, dan kunt u het Westfries Museum niet missen. Het museum is gehuisvest in één van de mooiste monumenten van Hoorn pal aan het centrale stadsplein de Roode Steen. Zie voor exacte openingstijden: West Fries museum. Het museum is tot medio 2025 gesloten in verband met een verbouwing.
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Tiny Laan en Piet Laan.

6 reacties

13 november 2019   

foto
Reactie
Wat verrassend om tijdens deze wandeling zoveel fraais van Hoorn te ontdekken. En niet alleen de boeiende binnenstad en de haven, maar ook het waterrijke buitengebied is zeer aansprekend. Van harte aanbevolen!
Door Piet Laan

1 juli 2016   

foto
Reactie
Hoorn, met stevige wind en zeker niet droog. Dat heeft geen slechte invloed op de wandeling gehad. Sjaak voorzag ons van veel info over Hoorn en daarbuiten. Heel afwisselend, mooie wandeling!
Door Thea Ackema

12 juni 2015   

foto
Reactie
Hoorn, met Zwager man
verhaalt van ver
in ruimte en in tijd

strakblauw en warm
in wind verfriste
waterse weidsheid
Hoorn, heerlijkheid
Door Hennie

12 juni 2015   

foto
Reactie
Natuur en cultuur in één wandeling verenigd. Wij wandelpoolers genoten van een zeer bezienswaardig Hoorn met Sjaak als uitstekende gids, die ons ook nog verraste met een verlengde route door de natuur.
Foto: replica VOC-schip Halve Maen nu in Hoorn te zien!
Door Frits Talsma

12 juni 2015   

foto
Reactie
De eerste keer organisator van een wandelpool was een succes. In de stad zijn veel monumenten te zien die afkomstig zijn uit de periode van de VOC (1602-1798) en buitenom was het genieten van de parken.
Foto: Admiraliteitspoortje in de hoek van Kerkplein
Door Sjaak Conijn

10 april 2015   

foto
Reactie
De eerste zomerse dag van het jaar. De gevels van de Bossuhuizen mag je niet overslaan, over de Ottobrug loop je 100m rechtdoor op de Slapershaven. Na de stad door het Dwaalpark, aangevuld met "De Hulk" en afgesloten op het terras aan de Roode Steen.
Door Sjaak en Ank

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"