Veerse Bos

wandelroute - 11 km

Deze afwisselende wandeling leidt u door het Veerse bos- en krekengebied en Veere.
Klim op de grote stoel voor een mooi uitzicht en geniet van de gevarieerde bomen en struiken. Veel zang- en roofvogels vinden hier hun broedgebied.
Met een trekpontje steekt u de Vest over. Bij de sluizen kunt u het schutten van de boten op het Kanaal door Walcheren bekijken en vervolgens kunt u genieten van de vele mooie, oude gebouwen van Veere.

Praktische informatie

Op de parkeerplaats rechts van het restaurant kunt u gratis parkeren.
De route is bereikbaar met bus 584 vanaf het NS-station in Middelburg, behalve op zaterdag en zondag. U kunt het beste uitstappen bij de halte Kerk. U staat dan op de Veerseweg. Loop van de kerk vandaan en ga op de kruising rechtdoor, u kunt de route oppakken bij de tweede zin van nummer 4.

Horeca bij de start Fine Veere is van do t/m zo vanaf 12 uur open voor lunch en diner. In het stadje Veere zijn diverse horecagelegenheden.

Startpunt Veerse Bos

Fine Veere
Polredijk 19
4351 RT Veere

coördinaten: N51.55710 E3.65040
Met dank aan de routemaker(s) Annemarie Pluijmers en aan de controleur(s) Bart Hoogendijk.

8 reacties

19 april 2023   

foto
Reactie
Veere is één van de mooiste stadjes in Nederland. Het ligt in een nog ongerepte omgeving, wat uniek is in Nederland. Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan de Grote Kerk; de toren geeft een geweldig uitzicht op de omgeving.
Door Bart

20 november 2022   

foto
Reactie
Interessant gebied met bos en veel water. En Veere was een heerlijk toetje!
Door Renée Kramer

3 augustus 2021   

Reactie
Genoten van een mooie afwisselende wandeling. Met het mooie weer er bij was het een feestje.
Door Eugenie en Monique

16 juni 2021   

Reactie
Een prachtige route: een uitgebalanceerde mix van loofbos, open gebied, water en een pittoresk stadje (waar het op deze hete zomerdag in een van de binnentuinen/-terrassen heerlijk vertoeven was).
Door Annie en Ben van Lochem

23 april 2021   

foto
Reactie
Afwisselende wandeling. Het eerste deel waren steeds de langsrijdende auto's te horen maar vanaf het stuk langs de Veerse Kreek alleen nog maar genoten. Erg leuk, ook door de Stenen Beer ook.
Door Paulien

28 december 2020   

foto
Reactie
Erg leuk rondje. Eerste gedeelte door het bos is erg modderig in de winter. Veere is een heel mooi stadje. Al vaak geweest maar nog nooit door de Stenen Beer gelopen. Verrassend.
Door Jaco en Janet

17 maart 2020   

foto
Reactie
Wat een mooie route! Wat een variatie! Ik heb genoten van dit mooie stukje Zeeland.
Door Ans

30 november 2019   

foto
Reactie
Verrassende route zeker een 9 waard. Een mooi bos gecombineerd met het sfeervolle Veere. In deze tijd gezellig maar niet te druk. Vooral de "Stenen Beer" was apart.
Door Irene en Angela

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"