Rond Oostkapelle

wandelroute - 12 km of 18 km

Een heerlijke afwisselende tocht die start in het Zeeuwse Oostkapelle. De wandeling is vooral in het voorjaar aan te raden door de bloemenpracht en het frisse ontluikende groen op de landgoederen. U wandelt via bos en schitterende duinen naar het strand, waar u vooral buiten de zomermaanden lekker kunt uitwaaien. U kunt zo Neeltje Jans en de Oosterscheldekering zien liggen. De lange variant van de route brengt u ook in het mooie Domburg. Mocht 18km te lang voor u zijn dan is na de officiële variant de route eenvoudig in te korten door met behulp van de kaart eerder de doorsteek naar het strand te maken, u mist dan echter wel Domburg.

Praktische informatie

in de buurt van het startpunt is gratis parkeergelegenheid. De route gaat over een stuk strand waar naaktrecreatie is toegestaan.
Honden zijn van 1 mei tot en met 15 september tussen 10 en 19 uur op het strand niet toegestaan.
Er is volop horeca onderweg, een aantal zaken worden genoemd in de routebeschrijving maar u passeert nog meer gelegenheden.

Startpunt Rond Oostkapelle

De Pannekoekenbakker
Domburgseweg 75
4356 BK Oostkapelle

coördinaten: N51.56540 E3.54886
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Louis van de Wiel.

11 reacties

16 februari 2023   

Reactie
Ik heb de korte route gedeeltelijk gewandeld omdat het strandgedeelte te zwaar was om te lopen vanwege het losse en zompige zand. Check dus wanneer het eb of vloed is. Voor de rest een schitterende wandeling! Kom zeker terug voor het strandgedeelte.
Door Bert

19 november 2022   

foto
Reactie
Lekker lange en afwisselende wandeling over strand en door bosachtig duingebied. Geheel bewolkt en koud, maar elk weer is wandelweer!
Door Renée Kramer

16 oktober 2022   

foto
Reactie
Een pittige maar ook heerlijke wandeling door een wonderschoon hoekje van ons land. De variatie is groot, het wordt echt nergens saai. Gewoon genieten.
Door Louis en Annemarie

30 oktober 2020   

foto
Reactie
Leuke gevarieerde wandeling. Prima omschrijving. Het gedeelte over het strand is met hoog water wel zwaar. In de Manteling een aantal hertjes gezien. Ook staan daar hele oude beuken. De route gaat ook langs kasteel Westhove en museum Terra Maris.
Door Janet Vleeshouwer

7 maart 2020   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door bos, duinen en strand. Nog even een route uitstapje gedaan in Domburg. Was gewoon een heerlijke uitwaaiwandeling.
Door Hagro

20 oktober 2019   

Reactie
Een schitterende en afwisselende wandeling door bossen, duinen en over het strand. De beschrijving is van hoge kwaliteit en de tocht is in elk seizoen zeer de moeite waard. Wat ons betreft een wandeling met 5 sterren en een dikke plus!
Door Loes en Theo van den Dool

12 mei 2019   

Reactie
Heel afwisselende route. Wij deden de verkorte versie. Heel duidelijke beschrijving van de route.
Door Daan van der Meijden

16 augustus 2018   

Reactie
Mooie afwisselende route: bos, duin, strand, oude landschappen.
Door Cobi Haartsen

15 april 2018   

foto
Reactie
Mooie wandeling met veel variatie en leuke mogelijkheden om even aan te leggen. Over het strand, door het bos, langs landerijen en mooie buitenplaatsen en door parken, je pikt het allemaal mee!
Door Inge

26 juni 2017   

Reactie
We genoten van de prachtige, afwisselende route door bossen en weiden en langs het strand. De route is met liefde en zorg samengesteld.
Door Hanneke

28 september 2015   

foto
Reactie
Zeer gevarieerde route: Bos, duin, strand, kasteel en landgoed, eeuwenoude knoestige lanen enz. Ook aantal diersoorten gevarieerd, van herten tot een ijsvogeltje. Route is erg goed beschreven en er zaten eigenlijk nergens onduidelijkheden in.
Door Cor van Geloof

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"