Groene Slinge(r)

39 km

Startpunt

Camping het Wieskamp
Kobstederweg 13
7113 AA Winterswijk Henxel

coördinaten: N51.98650 E6.74242

Introductie

Deze afwisselende fietstocht brengt u door het fraaie cultuurlandschap van de Achterhoek. U komt langs een aantal karakteristieke buurtschappen en door unieke natuurgebieden zoals het Korenburgerveen en Bekendelle, een van de weinige nog overgebleven moerasbossen in Nederland. Ook maakt u kennis met de Berenschotse watermolen en fietst u over smalle paadjes langs het beekje de Boven Slinge en het prachtige Buskersbos. Halverwege de tocht komt u door het vestingstadje Bredevoort, uitgeroepen tot Boekenstad van Nederland en bekend om zijn gezellige historische stadskern.

Praktische informatie

Bij de start kunt u de auto parkeren langs de klinkerweg.

Bij het startpunt op de camping is Horeca: Restaurant Eten en drinken van Hier. Geopend op Do t/m Zo van 10 tot 20 uur.
Na circa 10km komt u langs Terras Krosenbrink en even verderop Theetuin De Wacht.
In Bredevoort zijn diverse horecagelegenheden. In het (fiets) seizoen is altijd wel iets open. Hebt u bijna 30km gefietst, dan komt u bij Berenschots Watermolen en De Gulle Smid, twee uitstekende gelegenheden voor een hapje of drankje.

Tijdens de tocht komt u langs Landgoed Kotmans met zwerfstenenverzameling en schrieverspad en Het Nationaal Lindenarboretum

Op een paar plaatsen in de routetekst wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Tip: wilt u na deze tocht nog verder fietsen? Dat kan. Vanaf hetzelfde startpunt vertrekt nog een 'groene' fietsroute, Groene Grenzen. Een leuke combinatie.
Met dank aan de routemaker(s) Hans van Harskamp en Jan ter Haar en aan de controleur(s) Ritha Jorna en Piet Jorna.

9 reacties

20 september 2022   

foto
Reactie
Mooie route door het Achterhoekse land. Veel onverharde wegen en daardoor ook weinig gebruikt door andere fietsers zodat je het rijk alleen hebt en heerlijk kunt rondtoeren.
Door Marjan

15 augustus 2022   

Reactie
Super route, echt geweldig! Veel fietspaden, voldoende horeca onderweg en weinig auto’s op de route!
Door Eugenie

10 mei 2021   

foto
Reactie
Fantastisch mooie route door een groen en rustig landschap. De Berenschotse watermolen is een plaatje.
Door Marianne

15 april 2021   

Reactie
Echt een schitterende route. We fietsten eerder in deze omgeving langs de fietsknooppunten. Ook mooi, maar deze route gaat over heel leuke en smalle paadjes. Heel veel mooie plekjes gezien.
Door Jos Vink

19 juni 2020   

Reactie
Prachtige route, mooi landschap. Leuk ook dat we andere paden fietsten dan de knooppuntroutes. Dank aan de makers!
Door Hélène

22 mei 2020   

foto
Reactie
Wat een mooie, afwisselende fietstocht. Een hele goede kennismaking met de mooie landschappen, dorpen en buurtschappen rondom Winterswijk. Dankzij het uitstekende fietsknooppuntensysteem hebben we er nog een extra rondje rondom Woold aan toegevoegd.
Door Marien

29 augustus 2019   

Reactie
Wat een geweldige route. Veel afwisseling tussen bos, dorpjes, beekjes en weilanden. Er was weinig verkeer en de fietspaden waren afwisselend breed en zeer smal.
We hebben ons geen moment verveeld en je beleeft de Achterhoek op z'n mooist.
Door Tony

14 april 2019   

foto
Reactie
Wat is het toch heerlijk rustig om te fietsen in deze omgeving. Veel fietspaadjes en landweggetjes. Leuk om door het boekendorp Bredevoort te komen. Ik was nog net op tijd om de mooie bosanemonen in Bekendelle te zien bloeien.
Door Mieke

7 mei 2017   

foto
Reactie
Een prachtige route door het karakteristieke landschap bij Winterswijk en Bredevoort. De Groenlose- en Boven Slinge zijn juweeltjes. De Bekendelle met de watermolen is schitterend. Ook op de vele smalle paadjes door het groen hebben we genoten!
Door Jan en Willy ter Haar

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"