Mooi Ooij

16 km

Startpunt

Hoek Ooijse Bandijk-Persingensestraat
Persingensestraat
6576 JA Ooij

coördinaten: N51.85040 E5.88538

Introductie

De Ooijpolder is een prachtig gebied om te wandelen en te recreëren. Het gebied ligt ten oosten van de stad Nijmegen. Het wordt gekenmerkt door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur. Daarbij verliest u het aanzicht van de imponerende stuwwal niet uit het oog.
Maak kennis met nieuwsgierige koeien, adem de geur van pas gemaaid gras in, klauter over een afrastering en geniet van het landschap zonder hinder van auto's en fietsers.

Praktische informatie

Bij het startpunt is beperkte parkeergelegenheid.
Reist u met OV: neem bij station Nijmegen stadsbus nr.58 en stap uit bij halte Terwindstraat. Met behulp van de kaart loopt u naar de route.
Halverwege de route is het authentieke logement Oortjeshekken, waar u op het terras of binnen van een consumptie kunt genieten.
Hier en daar kan het gras wat hoog zijn, dus een lange broek is geen overbodige luxe.
Met dank aan de routemaker(s) Gert en Corrie Meurs en aan de controleur(s) Marlies Vringer.

11 reacties

23 augustus 2023   

foto
Reactie
Mooi Ooij is een slingerende wandeling over kleine weggetjes, langs weiden en dorpje, over een klein bruggetje langs het water en rivier. Het is ook voor fietsers een paradijs.
Door Freek Jansen

11 februari 2023   

foto
Reactie
Prachtige stille route met weinig verkeer en andere wandelaars onderweg. Veel overvliegende ganzen en runderen. De paden waren behoorlijk modderig dat gaf wat uitdagingen. Onderweg gestopt bij de B&B voor een heerlijke kop tomatensoep.
Door Marlies en Joost

15 november 2022   

foto
Reactie
Een prachtige wandeling binnendijks en buitendijks: vogels, plantjes, ja zelfs beverhaar in het prikkeldraad. Ik maak altijd verslag (met foto's) van mijn dagtochten. Voor de liefhebber: https://jansiemonsma.nl/335118319/w240-land-van-ooij
Door Jan Siemonsma

5 juni 2021   

foto
Reactie
Prachtige route. Gestart bij het kerkje van Persingen vanwege de ruime parkeergelegenheid daar. De beschrijving bij de introductie op de site klopt helemaal! Ideaal wandelen met de gps op m’n iPhone. Al met al een geslaagde dag.
Door Ellen

18 november 2020   

foto
Reactie
Op deze zonnige novemberdag hebben wij deze mooie route gelopen. Prachtig over de boerenpaden met veel bessen, rozenbottels en vogels. Veel eenden en ganzen op de plassen en in de weiden. Bijzonder zijn afgeknaagde bomen langs de Bisonbaai, sporen van bevers dus! Op de Waalstranden prachtig zicht op de rivier en schepen. In het voorjaar vast ook heel mooi.
Door Jannie en Henk

9 januari 2019   

foto
Reactie
Mooie route ook op een heldere winterdag. Hier en daar wat modderig, heel goed beschreven.
Door Karin en Gert-Jan

25 november 2018   

foto
Reactie
Route in 2 keer: op 28.10 zonnig vanuit Ooij, op 25.11 grijze dag vanaf startpunt. Doorsteek via Hezelstraat. Niks mis mee. Bisonbaai, Groenlanden, Stadswaard. Mooie polder en rivier. Duizenden ganzen zien opvliegen. Twee avontuurlijke wandeldagen.
Door Liesbeth en Freek

22 september 2018   

foto
Reactie
Leuk om te zien hoe snel je vanuit de stad snel midden in de natuur staat. Vooral het stuk rond de Bisonbaai vonden we erg mooi. Een aanrader!
Door Vivian

25 november 2016   

foto
Reactie
Op één van die schaarse zonovergoten dagen van november heb ik deze mooie afwisselende wandeling door de Ooijpolder gemaakt. Groene polderweiden en een breed stromende Waal: Holland op z'n mooist.
Door Gijs Bos

19 september 2016   

foto
Reactie
Mooie, gevarieerde route. Het eerste deel boerenlandpaden door een agrarische omgeving. Na de pauze bij de leuke horeca grotendeels wandelen in een ruw rivierenlandschap. Vanwege het prachtige wandelweer een maximale waardering. Geslaagde wandeldag!
Door Adri Jansen

4 juni 2015   

foto
Reactie
Prachtige wandelroute. Uitermate geschikt bij weinig wind en temperaturen rond 23 graden. Wij zijn gestart bij het kerkje van Persingen waar voldoende parkeergelegenheid is. Vandaag eens geen ree gespot, maar een aantal naakte recreanten.
Door Johanna

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"