Lommerrijke Meierij

45 km

Startpunt

Parkeerplaats De Steeg
Nabij Elschotseweg 8
5482 Schijndel

coördinaten: N51.62170 E5.43508

Introductie

Deze fietsroute voert u door een deel van de Brabantse Meierij, een bosrijk gebied. Daarnaast komt u door een ander gedeelte van het Brabantse landschap met velden en ook veel groen.
De tocht gaat voor een deel over halfverharde fietspaden, die goed te fietsen zijn. U passeert twee molens en een Brabants museum waar u een indruk kunt krijgen van het Brabantse boerenleven van lang geleden.

Praktische informatie

Al snel na de start is er aan Markt horeca De Glazen Boerderij. Bij Markt treft u ook andere horeca aan. In Sint-Michielsgestel komt u langs Gasterij de Zwaantjes en in Berlicum langs Eetcafé De Prins.
Voor het museum is het nodig om een afspraak maken op nr 06 - 23215983. Tijdens een rondleiding wordt u met humor geleid langs alle spullen die het museum rijk is. Es ge brabants kunt is dè wel hendig, maar ook zonder die taalkennis kun je genieten van alle spullekens of zoals Jo van der Heijden zelf zegt 'ouwe rommel'. Natuurlijk is er ook plek om een bakske te vatten. Het museum is op zondag gesloten.
Met dank aan de routemaker(s) Christien van den Besselaar en aan de controleur(s) Wim Groot Kormelink.

2 reacties

12 juni 2023   

foto
Reactie
Wat een heerlijke route om te fietsen op een warme dag als deze. Bijna overal is het fietsen in de schaduw. Een aanrader dus! Mooie omgeving, leuke dorpjes, gezellige horeca en aan het eind in Schijndel heerlijk ijs.
Door Nico en Corry

10 april 2023   

Reactie
Fijne fietsroute door een afwisselend landschap.
Door José en Wim

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"