Rondom de Elsberg

wandelroute - 14 km

In deze wandeling maakt u vanaf de Posbank een rondje om de Elsberg en het rustgebied voor het groot wild. De wandeling gaat door gevarieerd bos bij de Lange Juffer en de Imbosch en biedt prachtige vergezichten vanaf de Elsberg (95m) en de Tafelberg (96m).
Op de Elsberg is een observatiepost, waar u eind september, begin oktober de burlende herten kunt horen en waarschijnlijk ook kunt zien (verrekijker mee!). Langs de andere zijde van het rustgebied voor het wild loopt u terug over de Worth-Rhederheide. Ook daar is een punt waar u in september/oktober het burlen kunt horen en ‘zien’.

Praktische informatie

Het startpunt is niet met het openbaar vervoer te bereiken. Bij het paviljoen De Posbank is een groot parkeerterrein.

Paviljoen De Posbank biedt u de mogelijkheid iets te eten en/of drinken aan het begin of eind van de wandeling. Alle dagen geopend van 10 - 16 uur.

U kunt de observatiepost Elsberg ook bereiken met de auto en daar de wandeling starten. Paviljoen Posbank biedt dan horeca onderweg. De alternatieve aanrijroute is onderaan de routebeschrijving opgenomen.

Startpunt Rondom de Elsberg

Parkeerplaats Paviljoen De Posbank
Beekhuizenseweg 1
6991 JM Rheden

coördinaten: N52.02930 E6.02212
Met dank aan de routemaker(s) Henk Kreeft en aan de controleur(s) Harold Mulder.

4 reacties

19 maart 2024   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling, in een prachtige omgeving en lopend in een lekker voorjaars zonnetje. Echt aan te bevelen!!!
Door Freek Jansen

17 november 2018   

Reactie
Een schitterende tocht op een mooie herfstdag met prachtige beukenbossen, verrassende vergezichten, heuvels en dalen. En steeds weer gezeefd zonlicht door de boomtakken. Wat een juweel !
Door Loes en Theo van den Dool

3 april 2018   

foto
Reactie
Het is de derde route van DMR, die we liepen in Rheden. Ze zijn allemaal verschillend, maar allemaal even mooi! Vooral de uitgestrektheid van deze route maakt je stil. Ook al bloeit de heide niet, deze route is vast ieder jaargetijde een feest!
Door Ria van den Born

2 februari 2017   

Reactie
Afwisselende route rondom de Elsberg op de Veluwezoom. Met een paar mooie uitzichtpunten en als eindpunt van de rondwandeling onze eigen Nederlandse Tafelberg!
Door Harold Mulder

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"