't Hegse Stalleke

40 km

Startpunt

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523

Introductie

U fietst vanuit het centrum van Diessen via de Leemputten en de buitenwijken van Hilvarenbeek naar het Landgoed Gorp en Roovert. Na het gedeelte Gorp daarvan, koerst u langs Natuurpoort Roovertsche Leij richting landgoed Nieuwkerk en Belgische grens. U steekt de grens over in Aarle. Dan gaat u op weg naar 't Hegse Stalleke, een typisch en gemoedelijk Belgisch cafeetje met een speeltuin erbij.
U rijdt verder via sierlijk slingerende fietspaden en door de bossen van Rovert, het andere gedeelte van landgoed Gorp en Roovert. Na over het Vrijthof te zijn gefietst keert u uit Hilvarenbeek terug naar Eetcafé Kerkzicht.

Praktische informatie

In de buurt van Kerkzicht is voldoende parkeerruimte.
Eetcafé Kerkzicht is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, op ma gesloten.
't Hegse Stalleke is bij goed weer ma t/m vr vanaf 10 uur en za en zo vanaf 9 uur geopend.
De Roovertsche Leij is het gehele jaar dagelijks geopend vanaf 9 uur. Van april t/m oktober: in het weekend zelfs vanaf 8 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Annemiek Wilmink.

3 reacties

7 april 2018   

foto
Reactie
Heerlijke route door De Kempen! Het Vlaamse gedeelte is niet zo betoverend als het Brabantse deel. Eenmaal over de grens ervaar je aan de vervallen boerderijen de (voormalige) armoede en het gebrek aan aandacht voor de natuur. Tóch de moeite waard!
Door Ton van Leest

7 mei 2017   

foto
Reactie
Een leuke grensoverschrijdende fietstocht. Gedeeltelijk door het dal van de Poppelsche Leij, met halverwege een leuke pauzeplek en een speeltuin voor de kinderen.
Door Ellen en Frans

4 oktober 2015   

foto
Reactie
Deze tocht gaat grotendeels over rustige, vrijliggende fietspaden door schaduwrijke bossen en weilanden. Heerlijk ontspannen fietsen door het gevarieerde landschap. Het stuk door België geeft aan deze route een leuk internationaal karakter.
Door Marjan

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"