Blôte Bieneland

fietsroute - 48 km

Aan het woord woud in de namen van dorpen waar u tijdens deze fietstocht doorkomt, is nog te merken dat West-Friesland vroeger rijkelijk begroeid was. Tegenwoordig is het een open land waar het heerlijk fietsen is over de vele fietspaden, rustige landweggetjes en dijkjes. De streek schijnt bij West-Friezen bekend te zijn als 'Blôte Bieneland', u zult het ervaren als u over het gelijknamige pad fietst. Er zijn weidse vergezichten over natuurgebieden en waterbergingen. In de verschillende polders staat een aantal molens en u ziet altijd wel ergens een kerktoren in de verte. Het dorp Twisk is een monumentaal juweeltje. Maar ook in de vele andere dorpen passeert u prachtige stolpboerderijen en huizen.
Fietst u de tocht in het april/begin mei dan komt u regelmatig bollenvelden tegen.

Praktische informatie

Bij winkelcentrum De Boogerd is een groot parkeerterrein. Het winkelcentrum ligt aan de Kerkstraat.

Bij de start kunt u dagelijks, behalve op zondag, vanaf 8.30 uur bij de bakker koffiedrinken. Ook vlak bij het eind van de route vindt u Café Stam.
De horecagelegenheden onderweg zijn niet altijd geopend. Dus neem voldoende foerage mee.

Startpunt Blôte Bieneland

Parkeerterrein winkelcentrum De Boogerd
Boogerd 1
1687 VX Wognum

coördinaten: N52.68220 E5.02356
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Sjaak Conijn.

5 reacties

22 juni 2024   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht door West-Friesland door leuke dorpen en over landelijke fietspaden. We zagen ook nog een leuke B & B. Tram- Inn. De bollenvelden waren gerooid.
Door Ank de Graaff

13 juni 2022   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht. Het waaide best in de polders, maar we hadden hem daarna ook flink mee. Je gaat dit gebied steeds beter kennen en ziet weer andere leuke dingen.
Door Ank de Graaff

23 mei 2020   

foto
Reactie
Met veel tegenwind en uiteindelijk ook wind mee, deze afwisselende tocht gereden. Veel mooie boerderijen, vergezichten, ezeltjes, vogels en molens gezien. Het bordje Blote Bienepad was jammer genoeg weg.
Door Ank de Graaff

4 mei 2018   

foto
Reactie
Met heel mooi weer reden we door West-Friesland. Er waren nog veel bollenvelden in bloei en we fietsten vaak over mooie fietspaden door natuurgebieden.
Door Ank de Graaff

4 mei 2018   

foto
Reactie
Als controleur van fietsroutes is dit wel een hele mooie route door West-Friesland. Veel tulpenvelden die in bloei stonden en mooie boerderijen. Plezierig rijden over fietspaden en landelijke wegen met geknotte wilgen.
Door Sjaak Conijn

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"