Een achtje rond De Paddestoel

6 km of 11 km

Startpunt

NS station Hollandsche Rading
Vuurse Dreef 14
3739 KT Holl. Rading

coördinaten: N52.17820 E5.17948

Introductie

Ooit werden er in het gebied waar deze wandelroute doorheen gaat oorlogen uitgevochten omwille van de grens tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht. Deze grens werd in 1356 vanaf de Leeuwenpaal aan de voormalige Zuiderzee via een rechte lijn naar de Domtoren vastgesteld. Het gesteggel duurde vele eeuwen. Na vaststelling van de definitieve grens zijn er in 1719 grenspalen geplaatst. De wandeling gaat door een gevarieerd bosgebied en komt in het tweede gedeelte langs een verlaten landgoed en twee van de grenspalen. In de eerste helft van april wordt u in de lange route getrakteerd op een zee van bloesem van krentenboompjes.

Praktische informatie

Bent u met de auto, dan parkeert u op het terrein achter de slagboom in de derde zin van nummer 1. Dit is aan de Vuursche Dreef nabij nummer 20, 3739 KT Hollandsche Rading.
Bij het station treft u horeca Het Perron aan.
Onderweg komt u in de lange route twee keer en in de korte route een keer langs horecagelegenheid Restaurant De Paddestoel. Kijk op de sites voor de actuele openingstijden.
Met dank aan de routemaker(s) Mirjam Aarsman en aan de controleur(s) Marijke Beumer.

10 reacties

29 november 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling met brede lanen en leuke smalle paadjes. Voornamelijk door het bos, maar met mooie doorkijkjes over weilanden. De zon verlichtte hier en daar ons pad, we hebben genoten van deze route!
Door Ria en Yvonne

21 april 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling. Leuke paadjes. Wel allemaal bos. Dikke vier sterren. De krentenboompjes waren nog niet uitbundig in bloei, maar dat duurt niet lang meer. Een veld met paardenbloemen is ook prachtig.
Door Lenny en Hans Beumer

14 maart 2021   

foto
Reactie
Mooie route door de bossen, bredere boslanen en leuke, zachte smallere bospaadjes. Gestart bij Boerderij Eyckenstein waar om de hoek schattige varkentjes liepen. Bij De Paddestoel een to-go bakkie gedaan.
Door Sonja

18 december 2020   

foto
Reactie
We zagen de routekaart: 'Hmm...lijkt ons leuk, maar weinig extra: geen hei, geen water...' Te snel geoordeeld! Dit mooie rustige bos trakteerde ons op twee reeën, een hakkende bonte specht, de kerststal met os en ezel, veel varens en meer! Mooi dus!
Door Harm en Tiny

4 oktober 2020   

foto
Reactie
Tja, rondje paddestoel zeker mooi in deze tijd met veel paddenstoelen maar als je over het spoor loopt kijk dan even naar de prachtige betonnen bovenleidingportalen uit 1938 (zie foto), wat een mooi begin van deze mooie wandeling. Dank jullie wel.
Door Hans en Els

20 april 2019   

Reactie
Aardige route, met een paar echt mooie stukjes. Helaas zie en hoor je, zeker aan het begin van de route, de snelweg en was het zo ongeveer file lopen. Daar zal het mooie weer op van invloed zijn geweest. Ik word ook niet blij van langs hekwerk lopen.
Door Mirjam

31 oktober 2018   

Reactie
Het was mooi herfstweer, dus gegarandeerd mooie plaatjes en kleuren. De route verraste mij. Deze was zeer gevarieerd; allerlei soorten bos, maar ook open plekken. Ik heb genoten. Mijn complimenten aan de routemaker!
Door Paul Zwartjes

20 maart 2018   

foto
Reactie
Een fijne wandeling op deze mooie zonnige laatste winterdag. Mooi lange beukenlanen, maar ook open stukken in het mooie Hollandsche Rading. Wij pakten als extraatje Lage Vuursche, het pannenkoekendorp, mee.
Door Marion en Fred

17 september 2016   

foto
Reactie
Na wat verkeersgeluiden bij de start was het de hele wandeling bijzonder rustig. Een prachtige boswandeling. In de herfst zal het hier ook vast heel mooi zijn!
Door Mieke Timmer

11 april 2015   

Reactie
Vogels, ontluikend groen, zonnestralen, een mooie afwisselende route met onderweg een warme appelbol en goed gezelschap. Kortom: genoten!
Door Merlijn

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"