Geuren en Kleuren

14 km of 16 km

Startpunt

Station Voorhout
Componistenlaan 10
2215 SN Voorhout

coördinaten: N52.22440 E4.48334

Introductie

Deze lijnwandeling van station Voorhout naar station Hillegom is het mooist in de tijd dat de bollen bloeien. Dan is deze streek een van de meest kleurrijkste ter wereld. Na de krokussen begint eind maart een overweldigende bloei van tulpen, narcissen en hyacinten die tot in mei doorloopt. In de nazomer zorgen gladiolen, dahlia's, anjers en asters voor een tweede attractie.
Het grootste deel van de wandeling gaat over weggetjes langs bollenvelden, maar voor de afwisseling zijn ook het Keukenhofbos en een laarzenpad opgenomen in de wandeling (waterdicht schoeisel wenselijk).
De route kan gecombineerd worden met een bezoek aan de beeldentuin bij Kasteel Keukenhof en natuurlijk aan de Keukenhof zelf.

Praktische informatie

Bent u met de auto dan kunt in Voorhout parkeren op het gratis P+R terrein. In 7 minuten bent u per trein vanuit Hillegom terug in Voorhout.
Er is geen horeca bij de start aan het station Voorhout en bij het eindpunt, station Hillegom, maar wel na ongeveer 1km: Café Welgelegen.
De Tulperij is geopend tegelijk met de Keukenhof.
Halverwege de route ligt Het Tussenstation Lisse.
Met dank aan de routemaker(s) Kees Bakx en aan de controleur(s) Angeline Boef.

5 reacties

23 april 2021   

Reactie
Ik had te hoge verwachtingen van deze route. Veel kale velden vlak langs de route en de bloemenvelden vaak in de verte. Lange, rechte stukken asfalt. Keukenhofbosch en landgoed Keukenhof waren een welkome afwisseling.
Door Angeline

21 april 2018   

foto
Reactie
Mooie route langs de bloeiende bollenvelden. Wij liepen de route toen ook het Bloemencorso langskwam in Voorhout, leuk om zo te combineren. De Tulperij is een mooie tussenstop. Een aanrader!
Door Vivian

10 april 2018   

foto
Reactie
We hebben gisteren 9 april deze route gewandeld. Hij is wel echt goed. Vooral het Keukenhofbos. Zeer de moeite waard en dan de route later door het Keukenhoflandgoed. Voor ons wel iets te veel asfalt maar is niet altijd te vermijden.
Door Lei Scheffer

6 mei 2016   

foto
Reactie
Gelukkig was ik nog net op tijd om te kunnen genieten van de bloeiende tulpen! Daarnaast vond ik het Keukenhofbosch en het Laarzenpad inderdaad een leuke afwisseling.
Door Mieke Timmer

26 maart 2016   

foto
Reactie
Mooie wandeling door gele narcissen velden. Vooral een geweldige verrassing is de Tulperij, aan de Oude Heerenweg 16b, in een kleurrijke kas wordt je onthaald op warme stroopwafels bij de koffie. Ook kan je mee met de bollenboer het land op. Super!
Door Ada van der Linden

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"