Ridderspoor West

34 km of 49 km

Startpunt

P1 - Kanaalweg, 100m ten zuiden van:
Zomerdijk 23
4132 AE Vianen

coördinaten: N51.99590 E5.09596

Introductie

Ridderspoor West voert u langs de Lek en door de polders boven en onder deze rivier. Over verharde fietspaden en smalle asfaltweggetjes komt u langs sporen van jonge en oude ridders, langs een aardkundig monument en langs prachtige oude boerderijen. U kunt genieten van water- en weidevogels in een schitterend rivierenlandschap. Vianen, Schoonhoven en Nieuwpoort zijn een bezoek dubbel en dwars waard. Tweemaal steekt u tijdens de fietstocht met een pont de rivier over.

Praktische informatie

Is P1 in gebruik als evenemententerrein, rij dan de Zomerdijk op. Na ruim 200m ziet u rechts P3. Fiets terug naar P1 om de route te starten.
Het pontje dat de inkorters gebruiken, vaart niet altijd. Klik op Voetveer Ameide - Lopik voor de vaartijden.

Horeca vóór u Vianen verlaat, vindt u aan de Voorstraat; u komt er langs. Op nummer 95 kunt u bij De Echte Bakker Steehouder vanaf 8 uuur al terecht voor koffie en iets lekkers (zo gesloten). Op nummer 9 en 8 vindt u de twee lunchrooms Vosje food & drinks en Zas & Fratsen, waarvan er altijd wel één om 10 uur opengaat (ma beide gesloten). Onderweg komt u verschillende horecagelegenheden en picknickbanken tegen.
Met dank aan de routemaker(s) Foeke Jan Reitsma en aan de controleur(s) Jaap Noordzij.

5 reacties

23 mei 2022   

foto
Reactie
Heerlijke route om te fietsen. We genoten van de rivier de Lek met de scheepvaart. Maar ook het prachtige polderlandschap met het vee, knotwilgen, weidevogels en de vele fruitbomen, was genieten . Ook zijn er mooie plaatsen.
Door Joke en Jaap

19 september 2019   

foto
Reactie
Formidabele wolkenluchten en vergezichten over de rivier en de uiterwaarden. Langs de tiendwegen startte de perenpluk. Daarna de ene na de andere prachtige boerderij over de slingerende Broekseweg. Het was een dagje puur Hollands genieten.
Door Hans en Mirjam

14 juli 2018   

foto
Reactie
Vanuit het mooie plaatsje Vianen een fijne fietstocht langs de Lek, door kleine plaatsjes en met prachtige vergezichten. Geweldig fietsweer, zon en een beetje wind. De Lek stond zo laag dat hele stukken droog stonden. Een feest voor de vogels. Bedankt Mirjam.
Door Thea Ackema

23 augustus 2017   

foto
Reactie
Vandaag de trilogie van Ridderspoortochten voltooid. Heerlijk zo langs de Lek genieten van het landschap en de polders daarachter. Schoonhoven en Nieuwpoort zijn leuke plekjes om even bij stil te staan.
Door Marjan

17 juli 2015   

foto
Reactie
Harde tegenwind op de dijk naar Schoonhoven, maar op de terugweg aan de andere kant van de Lek de wind in de rug. Een heerlijke fietstocht met prachtige uitzichten over de uiterwaarden en de rivier. Ook het polderlandschap is zeker de moeite waard!
Door Mieke Timmer

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"