Havelterberg

16 km of 23 km

Startpunt

NS station Steenwijk
Stationsplein 2
8331 GM Steenwijk

coördinaten: N52.79090 E6.11670

Introductie

Deze wandeling brengt u van station Steenwijk via Kallenkote naar de Havelterberg. Aan de voet van de berg liggen twee hunebedden. Terug wandelt u langs de Bisschopsberg naar het dorp Havelterberg. Via Onna gaat de route over de Steenwijkerkamp, een glooiend gebied met uitzicht op Steenwijk. Het een afwisselende tocht met bos, heide, bouwland en weilanden.

Praktische informatie

U kunt parkeren op de P+R achter het station.
De 23km variant begint en eindigt bij het station.
Komt u met de auto dan kunt u natuurlijk de 23km variant wandelen, maar de 16km is een aanrader. De eerste 4km is minder aantrekkelijk. U start dan bij de Zorgboerderij De Maargies Hoeve. De theeschenkerij Maargjes Hoeve is dagelijks geopend van10 -17 uur.
Gps'ers vinden dit startpunt als wpt Horeca 1 in hun gps.

Theehuis 't Hunebed is van di t/m zo geopend vanaf 10 uur.

Houd er rekening mee, dat de route hier en daar erg modderig kan zijn.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en aan de controleur(s) Tineke Hirschler.

4 reacties

3 april 2023   

foto
Reactie
Optimaal wandelweer, een zonovergoten voorjaarsdag. De 23 km-route gelopen. De eerste 4 km vanaf het station is erg saai. Starten bij Maargies Hoeve en 16 km lopen levert een mooiere wandeling op. Het stuk over de Havelterberg is prachtig!
Door Tineke Hirschler

14 juni 2019   

foto
Reactie
Sterk gevarieerde landschappen en zowel cultuur als natuur. Een goed beschreven wandeling (ik koos voor 17 km) vanuit 750+ jaar stadsrechten langs de duizenden jaren oude Hunebedden en weer terug.
Door Aad van Dorp

3 februari 2016   

foto
Reactie
Met een wandelpool heb ik de route van 15km gelopen. Het was heerlijk wandelweer en ondanks de vele regen van de laatste dagen, waren de paden goed begaanbaar.
Door Luuk Jacobs

13 maart 2015   

Reactie
Een mooie route met een grote afwisseling. Zowel bos, heide en zandverstuivingen als ook de uitgestrektheid. Tot slot nog een stukje door het mooie stadje Steenwijk.
Start en finish bij het NS station.
Door Jan en Janny Winters

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"