Um 't Diesses Broek hinne

wandelroute - 12 km of 16 km

U wandelt vanuit het centrum van Diessen door het bosgebied Annanina's Rust en langs het Spruitenstroompje naar de Hilvarenbeekse Gooren. Verder koerst u via diverse stegelkes en een speciaal bruggetje over het stroompje richting Biesthoutakker. Al wandelend door het buitengebied bereikt u het Wilhelminakanaal met rechts en aan de overkant een natuurgebied in ontwikkeling. Via een prachtige eikenlaan loopt u om en door het Diessens broek. Daarna bereikt u over goed begaanbare dreven en paden het bosgebied Turkaa. Met het pad langs de Reusel en een ommetje langs onze prachtige Willibrorduskerk komt u weer terug bij Eetcafé Kerkzicht.

Praktische informatie

In de buurt van Eetcafé Kerkzicht is voldoende parkeerruimte.
Onderweg is geen horeca; wilt u ongeveer halverwege gebruik maken van Eetcafé Kerkzicht dan kunt u starten bij Sportpark de Stevort, Vossenhol 22, 5084 HK Biest-Houtakker. De parkeerstrook is aan de Gemeintsedijk voorbij de kantine van het sportpark. Gps- en trackgebruikers volgen AltBroekStart.
Het startpunt is ook bereikbaar met de Arriva busdienst, lijn 142 vanuit Tilburg en Best, helaas niet in het weekend. Het best stapt u uit bij de halte Julianastraat en loopt dan binnen 10 minuten naar het startpunt, Eetcafé Kerkzicht (richting Kerk).
Eetcafé Kerkzicht, met mooi verwarmd terras, is het hele jaar geopend vanaf 10 uur, op ma gesloten. Stevig schoeisel is een must.

Startpunt Um 't Diesses Broek hinne

Eetcafé Kerkzicht
Heuvelstraat 10
5087 AB Diessen

coördinaten: N51.47630 E5.17523
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Angelique Meijer.

10 reacties

3 januari 2023   

Reactie
Aardige route als je van weilanden houdt en verkeersgeluiden je niet hinderen. Enkele mooie paden en kleine stukjes natuur.
Door Bert

24 juli 2020   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling met Frans rond Diessen. Bos, beken, mooie landschappen en vergezichten. Prima wandelweer met leuke groep. Weer een mooi stukje Brabant ontdekt. Aanrader om te lopen!
Door Evert Jan

18 juli 2020   

foto
Reactie
Na een prachtig begin kom je langs water en bossen, zoals het spruitenstroompje. En daarna is het een en al verrassing. In punt 3 kwamen we langs het karrenspoor nog orchideeen tegen, en dat half juli ! We hebben volop genoten : een dikke vijf plus.
Door Loes en Theo van den Dool

5 mei 2020   

Reactie
Een prachtige afwisselende tocht. Het is echt zeer fraai die verschillende natuurgebieden.
Jammer dat de horeca dicht was tgv de corona. Anders is een biertje op het lokale terras de perfecte afsluiter.
Door Willem

20 april 2018   

foto
Reactie
Op een warme voorjaarsdag deze route gelopen met de wandelpool. Ofschoon de omgeving mij zeer bekend is, geniet ik altijd weer van de vergezichten, de vele soorten vogels, de reeën, kortom: je ziet steeds iets nieuws op deze mooie route.
Door Geert

26 mei 2017   

foto
Reactie
Mooie route door oude en nieuwe natuur. Prachtig uitzicht over riviertje en plassen. Veel watervogels.
Door Geert

2 november 2016   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route. Bos en open veld (langs weilanden) wisselen elkaar mooi af. Zeker met deze herfstkleuren een genot om daar te lopen. Af en toe een (iets) te lang recht stuk. 4 sterren zeker waard.
Door Aloys - Loes Soullie

30 oktober 2016   

foto
Reactie
Wat 'n zondag. Heerlijk met onze vriendengroep rond gebanjerd door het gevallen en liggend blad. Erg genoten van de vele rietkragen, de ganzen, de eenden en de leuke doorkijkjes. Ook liet de grote zilverreiger zich regelmatig zien.
Door Franske

30 oktober 2016   

foto
Reactie
Afgelopen zondag met onze wandelgroep en een stralend zonnetje deze erg mooie wandeling gelopen. We vierden na de wandeling tevens de verjaardag van een van onze dames. Al met al weer een heerlijke zondag.
Door Piet

28 mei 2016   

foto
Reactie
Deze route is alleen nog maar mooier geworden nu de natuur enkele jaren haar gang heeft kunnen gaan. Zeer afwisselende route met weide, bos, het riviertje de Reusel en mooie vennen. Goed terras in Diessen.
Door Angela en Irene

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"