Meierijse Landgoederen

17 km

Startpunt

Café De Oude Ketting
Bosscheweg 74
5283 WB Boxtel

coördinaten: N51.60545 E5.32126

Introductie

De Meierij, grofweg het gebied direct ten zuiden van 's-Hertogenbosch, kent vele prachtige landgoederen. Deze route laat er vijf van hun mooiste kant zien. Sparrenrijk en Den Eikenhorst aan de westkant van de A2 worden via een uitzichtrijk open traject langs de Essche Stroom verbonden met Halse Barrier, Zegenwerp en Venrode aan de oostkant. Enkele van de parken waar u door wandelt, zijn aangelegd in de typische stijl van de Engelse landschapstuinen, andere zijn ontstaan vanuit heel natuurlijke of economische gronden.

In nummer 4 en voor gps-gebruikers na routepunt 38, treft u borden privé terrein en verboden toegang aan. Deze zijn waarschijnlijk onrechtmatig aangebracht. Beslis zelf of u de route door het landgoed volgt of op de zandweg met fietspaadje blijft. In het laatste geval gaat de routebeschrijving na 600m verder met de voorlaatste zin onder nummer 4.

Praktische informatie

Het startpunt is beperkt bereikbaar per buurtbus vanaf NS station Boxtel. Uitstaphalte De Ketting. Advies: raadpleeg vooraf nauwkeurig 9292.

Eetcafé De Oude Ketting is dagelijks geopend. Op ma t/m vrij van 9 - 23 uur en op za en zo van 11 - 22 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Louis van de Wiel en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

15 reacties

21 juni 2022   

Reactie
Met overweldigend veel schoonheid onderweg, werd het een heerlijk wandelen en ontmoeten met de 5 deelnemers.
Onderweg verrassend veel rijpe bosbessen. Volgend jaar wil ik in mei gaan lopen om de rododendrons in bloei te zien! Ook voor elk seizoen!
Door Willie-man Jacobs

4 november 2020   

Reactie
Schitterend, afwisselend, prachtige percelen bos met veel variatie in soorten mooie oude bomen. Nu volop herfstkleuren en paddenstoelen. Een regelrechte aanrader!!
Door Erik Penders

21 september 2019   

foto
Reactie
Op een warme september zaterdag deze gevarieerde route gelopen. In de bossen en langs het water heerlijk koel. Onderweg beukennootjes en dennenappels die uit de bomen vielen. Na afloop heerlijk gegeten bij eetcafé 'de Oude Ketting'.
Door Marlies

23 juni 2019   

foto
Reactie
Met de warmte van vandaag een ideale route: veel schaduw van de monumentale bomen op de landgoederen. Vooral Zegenwerp lag en stond er schitterend bij. De foto is op Venrode gemaakt.
Door Rien de Schipper

23 juni 2019   

foto
Reactie
Vandaag voor de tweede keer van deze fantastische wandeling genoten. Ondanks de warmte, veel bos en schaduw in de mooie parken. Behalve in het open gebied langs de Essche Stroom. Maar toch goed te doen en de moeite waard in alle jaargetijden.
Door Wilma

8 maart 2019   

foto
Reactie
Een toppertje, deze wandelroute. Al vaker gelopen en het verveelt nooit. Heel afwisselend, in alle seizoenen mooi.
Door Sjan

8 juli 2017   

foto
Reactie
Een mooie landgoederen route ingeklemd tussen een drukke snelweg en een spoorlijn. Maar wat niet echt storend was! Wel veel natuurschoon zowel in het bos als op het platteland. Een aanrader.
Door Wim Brouwer

4 juni 2017   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route. Leuk was dat we de kleinzoon van de beheerder van Sparrenrijk zijn tegengekomen. Zijn opa heeft ter ere van het huwelijk van zijn ouders in de 20er jaren van de vorige eeuw het trouwlaantje geplant.
Door Angela en Irene

29 maart 2017   

Reactie
Dank aan de routemakers. We hebben enorm genoten van deze prachtige route. Heel veel afwisseling, veel vogels, prachtige landgoederen en maar even geluidsoverlast van de snelweg. Super. Dank!
Door Willie en John

18 februari 2017   

Reactie
Prachtige, afwisselende route. Met veel plezier gelopen. Geluid A2 hoorbaar maar voor ons zeker niet storend. We gaan deze route zeker nog een keer lopen. Aanrader!
Door Maarten

18 september 2016   

Reactie
Vandaag een super wandelpool gelopen. Vanuit Boxtel een zeer fraaie en gevarieerde tocht met veel afwisseling. Het geluid van de snelweg is te verwaarlozen.
Door Wilma Schepers

10 juni 2016   

foto
Reactie
Een mooie, afwisselende route. Ik stoor me helemaal niet aan het geraas op de A2, maar ben blij dat ik niet zo'n haast hoef te hebben en mag genieten van dit prachtige stukje Meierij. Ik heb deze route al vaker gelopen. Mooi in alle seizoenen.
Door Sjan

3 maart 2016   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route, met verschillende landschappen, landhuizen en parken. Een sterretje minder dan 5 omdat de snelweg soms storend overkomt, maar laat je dat niet tegenhouden om deze route een keer te lopen.
Door Rien de Schipper

1 januari 2016   

Reactie
Een prachtige wandeling. In de winter met een beetje mist en zon zie je de mooiste vennetjes en prachtige oude bomen die waken over het landschap. Dit is een wandeling die je in elk seizoen kunt lopen en je zult steeds nieuwe dingen ontdekken.
Door Loes en Theo van den Dool

14 mei 2015   

Reactie
Wat hebben we genoten van de prachtige beukenlaantjes en de bloeiende rododendrons. Een heel afwisselende wandeling met doorkijkjes, meanderende stroming en mooie weidegezichten. Tevens door vele tuinen van mooie landgoederen geslenterd.
Door Riet en Eric Machielsen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"