Naardermeerrondje

kanoroute - 25 km of 27 km

Naardermeerrondje is een zeer afwisselende tocht voor ervaren kajakkers. U begint de dag langs vestingmuren en peddelt via schilderachtige vaarten - om het Naardermeer heen - naar de Vecht. Via het historische stadje Weesp komt u bij de zeesluis van Muiden. U deint over het IJsselmeer en stapt uit bij een jachthaven, waar u te voet de auto ophaalt.

Praktische informatie

Parkeer uw auto in de brede berm na het toegangshek van RWS. In het naseizoen zal de oeverbegroeiing het instappen enigszins bemoeilijken. Als u de lange tocht over het IJmeer vaart komt u niet op dit punt terug, maar moet ongeveer 10 minuten lopen om uw auto te halen en daarna terugrijden voor uw kano.

Deze tocht is met name in het voor- en najaar, als het rustig is op de Vecht, een aanrader. In de winter wordt het open water afgeraden. Er is 1 overdraagplaats met kanosteigers. Onderweg is horeca en zijn makkelijke uitstapplaatsen om te pauzeren.

Startpunt Naardermeerrondje

Rijkswaterstaat (steunpunt) Naarden
Amsterdamsestraatweg 51
1411 AX Naarden

coördinaten: N52.30458 E5.14328
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Karst Quast.

1 reactie

28 april 2024   

Reactie
Vandaag was het ook voor de ervaren zeekajakker beter om dit rondje binnenom te varen. En wat een leuke verrassing dan: je kunt even langs de achterkant van het Muiderslot varen. Zeker aanrader. Weer genoten van de mooi uitgezette route.
Door Vera Pollmann

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"