Kluispad

wandelroute - 23 km

Wandelen bij Leende en Valkenswaard. Liefhebbers van stilte, weidse uitzichten, eindeloze heidevelden en ongerepte natuur komen langs het Kluispad volop aan hun trekken. Vanuit het landelijke Strijp loopt u door een afwisselend en altijd verrassend grensgebied naar het oude Belgische klooster Achelse Kluis, waar naast de spirituele ook de inwendige mens aan zijn trekken komt. Van daaruit wandelt u via de mooiste paden door fraaie stiltegebieden terug.

Praktische informatie

Aan het begin van de wandeling ligt op 20m van de route Fietscafé de Hospes. Ook komt de route in Leenderstrijp langs Buurtwinkel Coöperatie St. Jan waar iets te drinken te koop is.
Klik voor informatie over het klooster en de openingstijden van de Herberg - Cafetaria op de link.

Startpunt Kluispad

Parkeerplaats achter school
St. Jan Baptistastraat 1
5595 GN Leende

coördinaten: N51.33470 E5.54170
Met dank aan de routemaker(s) Chris van der Horst en aan de controleur(s) Evert Jan Verburg.

3 reacties

21 december 2022   

foto
Reactie
Rustige wandeling met topwandelweer. Genoten van rust en ruimte, bos en hei, beken en vennen. Horeca Achelse Kluis open en mooi punt halverwege. Aanrader!
Door Evert Jan

28 november 2020   

foto
Reactie
Schitterende wandeling vanuit Strijp bij Leende. Uitgestrekte heide en bossen. Beekjes en de Achelse Kluis, net over de grens. Mooi wandelweer met zon, stilte en rust. Pittig maar aanrader!
Door Evert Jan

21 juni 2019   

foto
Reactie
Een route die van ons een ster extra zou krijgen als een stuk bij 6 wordt aangepast. Het stuk daarvoor was subliem, erg gevarieerd, verrassend en super weids. Echt een aanrader voor de rustzoekers.
Door Marion en Fred

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"