Waterrijk Berkelland

17 km of 22 km

Startpunt

Brandweermuseum
Hofstraat 5
7271 AP Borculo

coördinaten: N52.11470 E6.52418

Introductie

Waterrijk Berkelland is een ontspannende wandeling over onverharde paden en mooie weggetjes (verhouding 50/50). De tocht begint en eindigt bij het Brandweermuseum in Borculo. Zowel in Borculo zelf als in de omgeving maakt u kennis met fraaie waterlopen, o.a de Berkel, Slinge en Bolksbeek. Ook wandelt u door een prachtig essenlandschap, met een schitterend uitzicht op kerk en molen van het mooie plaatsje Geesteren.

Praktische informatie

Bij het startpunt en in de directe omgeving is voldoende gelegenheid om uw auto te parkeren.
Voor informatie en openingstijden museum kijkt u op Brandweermuseum.
Rond het startpunt vindt u in het centrum van Borculo diverse terrasjes en restaurants.
Halverwege de route komt u in Geesteren langs een café-restaurant met terras. Klik voor de openingstijden op Baan Geesteren.
Met dank aan de routemaker(s) Jan Korten en Jan ter Haar en aan de controleur(s) Kees Spee.

11 reacties

25 februari 2021   

Reactie
Een mooie route. Voor ons had het aandeel weiland in de route wel wat minder gemogen, maar in een ander jaargetijde met loslopend vee, weidevogels en - de kans is klein - bloeiende weideplantjes is de beleving waarschijnlijk anders. We onderzoeken het t.z.t.
Door Annie en Ben van Lochem

20 december 2020   

foto
Reactie
Afwisselende route. Aanrader om ook in dit jaargetijde te lopen.
Door Irene Kapinga

21 maart 2019   

foto
Reactie
Waterrijk Berkelland met halverwege een dorps terras in het voorjaarszonnetje; wat een mooie start van het voorjaar!
Door Ria

23 februari 2018   

foto
Reactie
Op een zonnige winterdag deze route gelopen. Eerst even Borculo uit en dan genieten van de Slinge met zijn voetveer, de Berkel en het prachtige open landschap.
Door Mirjam en Marianne

6 juli 2017   

Reactie
Dit is wel één van de mooiste routes, waterstroompjes afgewisseld met het coulisselandschap dan weer de vergezichten over het boerenland, de kerkenpaden, in één woord prachtig.
Door Theo Wassink

13 april 2017   

foto
Reactie
Geluiden die bij dit vooral open landschap horen. Zeker op deze voorjaarsdag met de vele (hier nog wel) weidevogels, zoals kieviten en scholeksters. Een drietal reeën gespot midden in het boerenland. Het fraaie Borculo is een prettige uitvalbasis.
Door Adri Jansen

7 april 2017   

Reactie
We hebben voor de tweede keer deze schitterende route gelopen. En nu in het prille voorjaar was het opnieuw genieten. Een prachtige tocht langs mooie beekdalen. De terugtocht naar het leuke plaatsje Borculo is een ware verrassing.
Door Loes en Theo van den Dool

2 juni 2016   

foto
Reactie
Een gevarieerde route door het fraaie oude Borculo en langs prachtige waterlopen met behoorlijk veel snel stromend water. Ook veel boerenland met wat minder variatie. Al met al een plezierige wandeling in voor ons onbekend gebied.
Door Dorine, Rineke, Rob en Henk

30 december 2015   

foto
Reactie
Een prachtige, rustige wandeling. Borculo is een leuk plaatsje met een oude watermolen. De route voert door een open landschap langs mooie boerderijen en langs de Berkel en de Slinge. Echt genieten op een mooie winterse dag.
Door Gwen

20 mei 2015   

Reactie
Langs de Slinge en langs de Berkel, prachtig! Veel rust, ruimte en mooie natuur.
Zeker aan te bevelen.
Door Loes en Theo van den Dool

16 april 2015   

foto
Reactie
Een mooie kennismaking met het stukje Achterhoek rond Borculo en de 2 waterlopen Berkel en Slinge. Weinig bos en veel open terrein, ideaal op zo'n mooie lentedag. Als beloning wacht bij terugkomst een terras aan de voet van de kerk.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"