Ruim rond Zevenaar

fietsroute - 65 km

Deze knooppunten fietstocht gaat met een grote cirkel helemaal om Zevenaar heen; een stad in de Liemers. Honderden jaren geleden woonden de Romeinen al in het gebied dat de grens was van het Romeinse Rijk. Het staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een prachtig landschap dat verscholen ligt tussen de landsgrens met Duitsland en de rivieren Rijn, IJssel en Oude IJssel. U kunt van dit alles genieten wanneer u rijdt op de vele landweggetjes, dijken en fietspaden in deze omgeving. Vanuit Beek maakt de route eerste een uitstapje naar Duitsland. Terug in Nederland wordt vanaf Lobith de Rijn gevolgd naar Tolkamer en Pannerden. Daar splitst de Rijn zich in de Waal en het Pannerdensch kanaal. Dan gaat de route een stukje langs de IJssel. Na Giesbeek toert u, door open weidelandschap en het bos bij Wehl, terug naar het startpunt aan de voet van de stuwwal van Montferland.

Praktische informatie

De route is eenvoudig op te pakken vanaf NS station Westervoort. De aanrijroute staat boven de routebeschrijving.

Bij het grote, gratis TOP parkeerterrein ligt Uitspanning 't Peeske. Klik op de website op contact dan ziet u de openingstijden.
In Elten vindt u in het centrum verschillende horecagelegenheden
In Tolkamer fietst u over de Europakade met veel horecagelegenheden aan de Rijn.
Restaurant Steengoed heeft een mooi terras aan het water en ligt op ongeveer 14 km vanaf de start tussen KP 30 en KP 96.
Voorbij Lathum, bij KP 98 kunt u bij IJS&ZO genieten van echt Italiaans ijs.
Langs de route staan veel banken en picknicktafels.

Tip: de route gaat vaak langs water. Neem een bril/zonnebril voor als u rondvliegende, kleine insecten tegenkomt.

Startpunt Ruim rond Zevenaar

TOP 't Peeske
Peeskesweg 12
7037 CH Beek Montferland

coördinaten: N51.90320 E6.19815
Met dank aan de routemaker(s) Ritha Jorna en Piet Jorna en aan de controleur(s) Mieke Timmer.

1 reactie

13 juni 2024   

foto
Reactie
Een zonnige dag moet je gebruiken om een mooie route te fietsen:). De omgeving in dit gebied kende ik nauwelijks. Maar wat is het heerlijk rijden over de vele dijken hier! Wat een water en een groen met veel bloemen. Een aanrader deze tocht!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"