Pannenhoef & Pannehûske

15 km of 22 km

Startpunt

Parkeerplaats De Lokkerberg
Oosteindseweg (aan het einde)
4714 SC Sprundel

coördinaten: N51.52060 E4.63670

Introductie

Pannenhoef & Pannehûske is een rondwandeling door een zeer afwisselend natuurlandschap gelegen tussen Rijsbergen, Zundert en Sprundel, waarin wel vijf verschillende natuurgebieden worden aangedaan: Pannenhoef, landgoed de Moeren, De Reten, Oude Buisse Heide en Wallsteijn. Vaarten, vennen, moerasgronden, bos, heide, cultuurgronden; onderweg komt u het allemaal tegen.
Dit landschap was de inspiratiebron voor Vincent van Gogh en voor Henriëtte Roland Holst. En ook in onze tijd is het een prachtig gebied waaraan de laatste jaren veel natuur is toegevoegd door verschillende natuurorganisaties.

Praktische informatie

In Herberg 't Pannehûske dat zo uit Hans & Grietje lijkt te komen, kunt u pannenkoeken eten.
In Zundert komt u langs Boerderij Herberg In den Anker
Na regen kunnen paden drassig zijn, dus zorg voor goed schoeisel.
Met dank aan de routemaker(s) Angela Roovers en aan de controleur(s) Paul Pilgram.

16 reacties

14 oktober 2023   

foto
Reactie
We liepen een wandelpool met Rien, 18km. Mooie wandeling na veel regen en dus zonneschijn! Leuke afwisseling tussen bos, open stukken en water. Genoten van de zachte paden, rust en natuur. Loop hem!
Door Evert Jan

14 oktober 2023   

foto
Reactie
Nog eens de Wandelpool met Rien de Schipper gelopen met een variatie, 18 km. Een heerlijke route waarvan men kan genieten...neem er zeker de tijd voor om al de veranderingen in de natuur in het najaar tot je te nemen. Zeker de moeite.
Door Wilma

7 augustus 2022   

foto
Reactie
Een mooie route door een zeer gevarieerd landschap.
Door Niek Sanders

5 juni 2022   

foto
Reactie
Wat een prachtige wandeling! Helaas heb ik doordat het behoorlijk ging regenen gekozen voor de 15km. Maar het was de hele tijd volop genieten van de mooie natuur. Wat een groene omgeving in het Pannenhoef.
Door Mieke

9 april 2021   

Reactie
Vandaag deze mooie wandeling gemaakt, de volle 22 km. Door bossen en over heide, over bruggetjes, klinkerweggetjes en onverharde paden. Een wandeling door oud Hollands gebied, een aanrader!
Door Veerle

6 maart 2021   

foto
Reactie
Prachtige route met veel afwisseling.
Door Henk Blommers

27 mei 2020   

Reactie
Prachtige route in verstild en uitgebreid natuurgebied. Veel variatie in bos, veen, water, heide. Uitbundig zingende vogels. Praktisch geen contact met de bewoonde rumoerige wereld. Soms een beginnende eikenprocessierups maar dat is normaal eind mei.
Door Erik Penders en Marijk van der Hargh

24 maart 2019   

Reactie
Zonder twijfel 5 sterren. Ik las al de goede reviews, maar het is echt prachtig! Ik heb nog nooit zo'n mooie route gewandeld. Zeer afwisselend (bos, heide, water, hele leuke bruggetjes). Op tijd een rustpunt als je wilt.
Door Yvonne

19 augustus 2018   

foto
Reactie
Prachtig, prachtig, prachtig.
Door Tineke Fieggen

13 augustus 2017   

foto
Reactie
Deze mooie wandelpool gelopen o.l.v. Rien de Schipper.
Mooie natuur met steeds wisselende natuur en landschappen.
Mede door het mooie weer, de prachtige vergezichten en de tussenstop met heerlijke appeltaart bij het Pannehûske, een aanrader.
Door Wilma Schepers

14 juni 2017   

foto
Reactie
Fantastisch mooi gebied. Hele fijne route op warme dagen: je loopt veel in de schaduw, maar hebt toch regelmatig vergezichten. De douglassparren roken heerlijk, stilte en vogelgefluit en natuurlijk een reetje. Een wandeling voor natuurbelevers.
Door Rien de Schipper

2 april 2017   

Reactie
Een prachtige wandeling, gedaan op een mooie zonnige dag waarop de natuur al duidelijk aan het ontwaken was van de winterslaap. Met name de afwisseling in het landschap maakt deze wandeling aantrekkelijk. Nagenoeg geheel op onverharde paden.
Door Paul Pilgram

4 mei 2016   

foto
Reactie
Samen met mijn vrouw deze route gelopen. Prachtig weer. Wij vonden de route van begin tot eind prachtig. Goed omschreven. Erg afwisselend. Een pluim voor de routemaakster. Wij hopen deze route nog vaker te lopen.
Door M.F. Sinke

28 oktober 2015   

foto
Reactie
Zeer mooie wandeling. Zeker aan te bevelen, vooral met de prachtige herfstkleuren.
Door Cor van Geloof

29 augustus 2015   

foto
Reactie
Het leek op sommige stukken tijdens deze wandeling dat we een paar stappen terug in de tijd hadden gedaan; het verstilde landschap, de kronkelweggetjes, de prachtige, haast ongerepte, natuur. Het was werkelijk van een ongekende schoonheid.
Door Nicole

2 mei 2015   

Reactie
Met mijn vrouw deze route gelopen. Voor ons bekend terrein maar elk jaargetijde oogt het toch weer anders. Op de Reten zagen we 3 reeën lopen. Bij de witte boerderij liep nog steeds de Belgische knol, die daar zijn oude dag mag slijten.
Door Rien Stuijts

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"