Rond Rande

9 km

Startpunt

TOP Nieuw Rande
nabij Schapenzandweg 1
7431 PZ Diepenveen

coördinaten: N52.28210 E6.12813

Introductie

Deze wandeling bij Diepenveen is er een met verschillende gezichten. Vanaf landgoed Nieuw Rande loopt u door bos en veld naar de IJsseldijk. Vandaar wandelt u over de landerijen van Keizersrande, langs akkers en weilanden. Hier kunt u in het zomerseizoen waterbuffels zien grazen of badderen in een IJsselarm. U kunt een uitstapje maken naar het Observatorium, een uitkijkpunt over de uiterwaarden.
Terug aan de andere kant van de dijk gaat u landgoed Nieuw Rande weer op en maakt u een lusje door een historisch stukje Diepenveen.

Praktische informatie

De route is per bus bereikbaar (maar niet op zaterdag en zondag). Stap uit bij halte Centrum Diepenveen.

Voor horeca kunt u terecht bij hotel Gaia. Zie de website voor de openingstijden. In Diepenveen is er horeca in het Kulturhus (dagelijks geopend). Verder vindt u iets van de route Rustpunt Randerpad.

Met het heen-en-weertje naar het Observatorium wordt de route circa 1km langer. Gps'ers volgen 'Alt Rande'.

De route heette oorspronkelijk IJsselrande en liep een deel langs de IJssel en langs een nieuw hank. Sinds juni 2023 zijn deze uiterwaarden afgesloten. De route is verkort en de naam is gewijzigd.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Marcel Dolleman.

5 reacties

3 oktober 2020   

Reactie
Een afwisselende route: mooie oude loofbossen, uiterwaarden en een leuk dorpje met een mooi kerkje met een beeldje (2 dames) met een o.i. discutabele naam.
Ondanks de regen, die met bakken uit de lucht kwam, toch genoten.
Door Annie en Ben van Lochem

19 januari 2020   

foto
Reactie
Het was genieten van deze prachtige, gevarieerde wandeling. Van alles wat: mooi weer, landgoed met park, bos, weids landschap, water, een ree in de uiterwaarden en heel veel ganzen. De kers op de taart was het leuke minirondje door Diepenveen.
Door Jan en Willy ter Haar

8 september 2019   

foto
Reactie
Wij vonden dit een mooie afwisselende wandeling vanwege de afwisseling in bosgebied, maar ook door de interessante bezienswaardigheden, zoals de mooie boerderijen/landhuizen, het kerkje en het hotel Gaia. Wandeling vijf sterren gegeven.
Door Saskia en Jan

29 juli 2018   

foto
Reactie
Kort maar krachtig: Prachtige gevarieerde wandeling.
Door Tineke Fieggen

14 mei 2018   

foto
Reactie
Wie wil nu niet in dit uitzicht struinen? Ik kom zeker na half juli terug! In combinatie met de bossen en de historische kern van Diepenveen een prachtige route!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"