Mooirivier

15 km

Startpunt

Hotel Mooirivier
Oude Oever 10
7722 VE Dalfsen

coördinaten: N52.52300 E6.32955

Introductie

De wandeling voert u door een verrassend mooi natuurgebied ten noorden van de Vecht. U loopt voor een groot deel over bospaden en soms door open gebied met mooie vergezichten. U komt langs enkele heideveldjes met vennen en aan het eind van de route doorkruist u een rivierduinengebied. Het kan zijn, dat u zo nu en dan omgevallen bomen moet ontwijken. In de meeste gevallen zijn er door wandelaars al duidelijk zichtbare paadjes gebaand.

Praktische informatie

Het restaurant van Hotel Mooirivier is dagelijks geopend.
Tijdens natte perioden kunnen sommige paden wat lastig te belopen zijn. Zorg te allen tijde voor stevig, waterdicht schoeisel.
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Egbert Klasens en aan de controleur(s) Jan Leenhouts.

10 reacties

27 oktober 2023   

foto
Reactie
Prachtige wandeling met veel afwisseling, ook in de regen de moeite waard. Halverwege schuilhut voor pauze. Koffie mee want geen horeca onderweg. Mooirivier is mooi maar duur. Provinciale weg oversteken is op de terugweg een spannende onderneming.
Door Fenneke

3 maart 2021   

foto
Reactie
Mooie bossen, nieuwe natuur in wording, vergezichten en een fraai rivierdal.
Door Annie en Ben van Lochem

24 mei 2020   

Reactie
Dit is echt een heel mooie route, vol afwisseling. Ondanks veel hemelwater hebben we genoten!
Door Monique en Dick

27 maart 2020   

foto
Reactie
Een mooie route door een minder bekend gebied. Met bos, boerenland, heide, vennen en tot slot de Vecht. Heerlijk gevarieerd dus, deze tocht.
Door Janneke

1 maart 2020   

foto
Reactie
Een heel gevarieerde route, vooral de bossen spreken me aan, een soort van oerbos met veel halfhoge begroeiing, omgewaaide bomen en dood hout blijft liggen, waardoor je voor verrassingen komt te staan, ook na veel regen zie foto, zonder natte voeten.
Door Anno Jansen

2 januari 2019   

Reactie
Onze eerste wandeling in 2019, goed uitgekozen. Een prachtige wandeling, zeer goede beschrijving! We denken in alle seizoenen een prachtige route om te wandelen!
Door Elly en Marijke

21 augustus 2018   

foto
Reactie
Na wat gepuzzel in een dennenbos aan het begin van de route verder heerlijk gewandeld door bossen, weids boerenland, langs (toch) bloeiende heidevelden met prachtige vennen. En dan: mooi(ste)rivier, de Vecht, letterlijk en figuurlijk "het einde".
Door Jan en Willy ter Haar

21 augustus 2018   

Reactie
De eerste kilometer verhard moet je even doorheen. Wat dan volgt is uniek. Een onverwachte variatie van landschappen. Salland op z'n mooist. Aan het eind koffie op het terras met uitzicht over de Vecht. Voor ons de "wandeling van het jaar".
Door Ria en Cees Snijder

19 augustus 2018   

Reactie
Een afwisselende route over slingerende bospaden, door weilanden en akkers.
Tegen het einde kom je langs heideveldjes en vennen. Hier zie je het verschil tussen gecultiveerde en echte natuur. De stuw en vistrap in de Vecht zijn een mooie afsluiting.
Door Tony

5 augustus 2018   

foto
Reactie
Prachtige afwisselende route. Je loopt door bos en langs akkers, je komt bij de hei en passeert een ven. Het laatste stukje gaat langs de prachtige Vecht. Een aanrader! Foto: stuw met vistrap in de Vecht.
Door Agnes en Jan Disco

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"