Ritje rond Rijssen

fietsroute - 45 km of 53 km

Ritje rond Rijssen is een gevarieerde fietstocht door Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en door het Reggedal.
Het eerste deel van de route gaat door bos en langs de heide. Ook steekt u de heide dwars over, langs de Grote Koningsbelt, het hoogste punt van de Sallandse Heuvelrug. Dit is een pittig stuk, maar u wordt beloond met prachtige vergezichten. Stap vooral even af om van het uitzicht te genieten.
Daarna toert u kilometers lang door het mooie Reggedal. De rivier de Regge, die aan het eind van de 19e eeuw werd gekanaliseerd om de bevaarbaarheid te verbeteren, is in oude glorie hersteld en meandert als vanouds door het landschap. Wat is het heerlijk fietsen hier.
Verder komt u over de Rijsserberg en door natuurgebied De Borkeld, met bos en heide.
In Rijssen passeert u Havezate de Oosterhof. Het kasteeltje op zich is een bezichtiging waard. U kunt er ook het Rijssens Museum bezoeken en het Internationaal Brandweermuseum.
Aan het eind van de fietstocht komt u langs de Canadese Begraafplaats Holten, een stukje Canada op de Holterberg. Een plek om bij stil te staan.
Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

De route is eenvoudig bereikbaar vanaf station Holten. De aanroute van 1,5 km staat boven de routebeschrijving.
Bij de start zitten diverse horecagelegenheden. Er is altijd wel iets open.
Ook langs de route is volop horeca: Herberg de Pas, Bistro de Oale Ste en Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug. Kijk op de websites voor de openingstijden.
Verder passeert u twee Rustpunten met zelfbediening. Deze zijn in de wintermaanden gesloten.

Startpunt Ritje rond Rijssen

TOP Holterberg
Holterbergweg 12
7451 JL Holten

coördinaten: N52.29630 E6.42032
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Aart Koers.

4 reacties

21 juni 2022   

Reactie
53 kilometer heerlijk gefietst. De afwisseling in landschap vonden we super.
Door Myriam

28 april 2022   

foto
Reactie
Wat een schitterende route is dit en wat een afwisseling. De mooie heuvelrug en het groene dal van de Regge. Geen moment saai en van de brand die in het afgelopen weekend in het gebied woedde merk je niets.
Door Jos Vink

22 juni 2020   

foto
Reactie
Schitterende route over de Sallandse heuvelrug. Grote afwisseling van bossen, heide, kronkelende paadjes langs het Regge riviertje en over het Overijsselse platteland. Het hoogteverschil is er zeker, maar was prima te doen.
Door Joke en Jaap

15 september 2018   

foto
Reactie
Een heerlijke fietstocht vol variatie in Salland. De heuvelrug is natuurlijk prachtig, maar het deel langs de Regge is ook heel mooi. Lekker kilometers toeren langs het meanderende riviertje. Herberg De Pas is een leuke pauzeplek. Een toproute!
Door Mieke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"