Wrange Bult

8 km of 12 km

Startpunt

Toeristisch Overstap Punt Laag Keppel
Wehlsedijk, bij de ophaalbrug Oude IJssel
6998 CA Laag Keppel

coördinaten: N51.99230 E6.22248

Introductie

Op deze wandeling in de Achterhoek ervaart u een mooie afwisseling van rivier, bos en veld. Direct na de start loopt u langs De Oude IJssel, met zicht op een weids boerenland, naar het kerkdorp Hoog Keppel. Het tweede deel van de route wordt gedomineerd door de natuurrijke omgeving van de golfbaan van de Keppelse Golfclub. Tot slot wandelt u over de Wrange Bult in het sterrenbos richting het op een eilandje gelegen Kasteel Keppel.

Praktische informatie

Het startpunt van de route is bereikbaar per bus; uitstaphalte Laag-Keppel De Gouden Leeuw.

Na circa 4km ligt op de Keppelse Golfclub Restaurant de Keppelse, ook toegankelijk voor niet-golfers.
Hotel Café Restaurant De Gouden Karper ligt op ongeveer driekwart van de route. Als u deze horecagelegenheid bezoekt, wordt de route wel in totaal circa 1,5km langer.
Met dank aan de routemaker(s) Adri Jansen en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

4 reacties

7 maart 2021   

foto
Reactie
De route biedt een staalkaart aan wat dit fraaie gebied met zijn rijke historie heeft te bieden, Denk alleen maar eens aan de vele monumentale bomen. We hopen de route (12 km.) ook nog eens te lopen als het blad weer aan de bomen zit.
Door Annie en Ben van Lochem

26 november 2019   

foto
Reactie
Ondanks de 8 km die wij liepen toch een gevarieerde tocht. De Wrange Bult met veel paden naar beneden, bleek helemaal niet "wrang" te zijn. Maar een prachtige verrassing met de mooiste herfstkleuren!
Door Ria van den Born

26 mei 2019   

foto
Reactie
Water, Wind, Weidse blikken en de Wrange Bult. Door een mooi sterrenbos gewandeld en als toetje een schitterend kasteel. We hebben erg genoten van de prachtige 8km tocht.
Door Jan en Willy ter Haar

23 november 2018   

foto
Reactie
Kijk ook eens achterom terwijl je je warm loopt op het prachtige fietspad langs de Oude IJssel! Een wintermiddag aanrader!
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"