Man van Mander

9 km of 16 km

Startpunt

Watermolen Bels
Bergweg 9
7663 TB Mander

coördinaten: N52.44550 E6.84238

Introductie

Man van Mander is een prachtige wandeling in Noordoost-Twente, die begint en eindigt bij Watermolen Bels. U wandelt langs eeuwenoude akkers, door bos, bloemrijke beekdalen en heide met oude jeneverbesbosjes. U bedwingt de Galgenberg en wandelt over de uitzichtrijke Hezinger Esch.

Praktische informatie

OV: komt u met de bus, stap dan uit bij de halte RK kerk te Vasse. Let op: de inkortmogelijkheid vervalt. Gps'ers volgen track/route 'MvM Vasse OV'.

Bij de parkeerplaats ligt infocentrum IJs & Es, het bezoekerscentrum van het Dal van de Mosbeek. Bij Watermolen Bels is een permanente expositie over Overijsselse molens te bezichtigen. In het aangrenzende restaurant kunt u terecht voor een drankje en een hapje. Zie voor de openingstijden Watermolen Bels.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Hans Hokke.

13 reacties

26 april 2023   

foto
Reactie
Prachtige route in een afwisselend landschap.
Door Hans

21 december 2020   

foto
Reactie
Prachtige en zeer afwisselende route. De boswerkzaamheden zijn de enige reden dat ik geen 5 sterren geef. De grote machines hebben een aantal paden uitgewist. Met enig zoeken en met het kaartje/de gps-route is het wel te doen, het lopen van deze route. [Redactie: de paden zijn hersteld en weer goed begaanbaar.]
Door Irene Kapinga

22 juni 2020   

foto
Reactie
Vandaag weer genoten van deze prachtige route. Heerlijk wandelweer met een zonnetje. Genoeg bankjes onderweg om lekker te genieten. En wij hebben het geluk gehad een vliegend hert te zien.
Door Harry en Marian

20 juni 2020   

foto
Reactie
Tijdens de wandeling zagen we op het bospad een eindje voor ons uit een buizerd op de grond zitten. Waarschijnlijk had hij daar wat te eten gevonden. Dat was een leuke verrassing. En watermolen Bels heeft een heerlijk terras. Lekker onder de bomen.
Door JvG

31 maart 2020   

foto
Reactie
Deze wandeling met vrienden gelopen. Fantastisch! We hebben, "op afstand" van elkaar, genoten van deze wandeling. Heerlijk dat we nog kunnen wandelen in deze bizarre Corona tijd.
Door Else

5 februari 2020   

foto
Reactie
Helemaal eens met de voorgaande wandelaars! Je hoeft echt niet op het voorjaar te wachten om deze prachtige tocht te lopen.
Door Ria

14 juni 2019   

foto
Reactie
Vandaag met een Tukker in Twente gewandeld. Zijn Beloofde Land is vandaag ook het mijne! Ideaal wandelweer, prachtige omgeving met fraaie vergezichten en interessante weetjes. Ingrediënten voor een geslaagde wandeldag. De 5 sterren zijn dik verdiend.
Door Adri Jansen

15 april 2018   

foto
Reactie
Midden in Vasse nabij de bushalte zien we een liggend beeld: “De Stille Genieter”.
Dit is kenmerkend voor de gehele route, zo kan eenieder ervan genieten.
Door Frans en Betsie

12 maart 2017   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling die zeer goed beschreven is. Onderweg zijn we nog een reetje tegengekomen. Ter afsluiting hebben we bij watermolen Bels iets gegeten (aanrader). Een wandeling die we zeker nog een keer zullen gaan lopen.
Door Saskia en Jan

6 december 2016   

foto
Reactie
Zeer afwisselende prachtige route door Twente. Kon ik maar 6 sterren geven!
Door Thea Ackema

1 december 2016   

foto
Reactie
Archeologisch, historisch en landschappelijk een absoluut hoogtepunt! Tijdens de wintermaanden is het heerlijk om bij het knapperende haardvuur van de Watermolen Bels te zitten! Vergeet ook het bezoekerscentrum IJs en Es niet (nabij de parkeerplaats).
Door Bert de Haan

18 november 2016   

foto
Reactie
Wat hebben we genoten van deze prachtige wandeling met leuke wetenswaardigheden! Zeker nog een keer over doen wanneer de heide bloeit.
Door Harry en Marian

21 augustus 2016   

Reactie
...inderdaad een prachtige wandeling!
Door Annie en Ben van Lochem

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"