't Groot en Kleinmeer

10 km of 15 km

Startpunt

Golf en Recreatiepark Het Caves
Veneind 5
5513 NE Wintelre

coördinaten: N51.43607 E5.33705

Introductie

Vanaf het golf- en recreatiepark Het Caves wandelt u via slingerende en soms hobbelende paden, helaas veroorzaakt door motorcrossers, door de mooie bossen van Wintelre. U passeert het Groot- en het Kleinmeer met een prachtig uitkijkpunt. Ook wandelt u langs de Jacobushoeve waar u terecht kunt voor een heerlijk kopje koffie en een bezoek aan de wereld en tweedehands winkels.
Via een leuke planken vlonder tussen de beide meren door, gaat de route terug naar het recreatiepark waar u nog heerlijk even in Hole 19 kunt nagenieten.

Praktische informatie

Het horecagedeelte van het park, Hole 19, is elke dag vanaf 9 uur geopend.
De Jacobushoeve is di tot en met vr geopend van 10 - 12 en van 13.30 - 16.00 uur. Op za van 13 - 16 uur.

Wilt u echt genieten van natuur en rust, mijd dan de zaterdag en ook de zondagmorgen, in verband met eventuele mountainbikers. Stevig schoeisel is gewenst.
Met dank aan de routemaker(s) Frans van Riel en Ellen van Riel en aan de controleur(s) Niek Sanders.

7 reacties

2 september 2023   

foto
Reactie
Een GPS wandeling die zich leent voor een zomerse dag; veel (dezelfde soort) bossen. Regelmatig over mountainbike paden. Wij hebben de wandeling vóór Vessem ingekort en bij de Vessumse hoeve geluncht. Daardoor kwamen we langs een mooie kapel.
Door Max en Netty

22 december 2022   

foto
Reactie
Een gevarieerde wandeling over soms zeer hobbelige paden met veel water en modder. Zeker de moeite waard, ook in de winter.
Door Niek Sanders

18 juli 2019   

foto
Reactie
Gedegen bosroute, door gemengd, soms wat rommelig bos. Het dorpje Vessem is leuk en op het eind is Groot Meer natuurlijk een welkome, mooie afwisseling.
Door Rien de Schipper

5 mei 2017   

foto
Reactie
Een Echte Brabantse afwisselende route met bos, heide en vennen en met een leuke onderbreking in het mooie dorpje Vessem voor een "lekker bakske koffie" in de Jacobushoeve. en o ja... kunnen die motorcrossers ergens anders hun vertier gaan zoeken ?
Door Geert

20 april 2017   

foto
Reactie
Vessem is een mooi dorp en het uitzicht op het Grootmeer is prachtig. De bospaden lijken uitgesleten door clandestiene boerencrossers. Nou ja, een goede manier voor heuprevalidatie zoals bij mij. Geen stijve benen achteraf. Leuke wandeldag.
Door Liesbeth en Freek

11 december 2015   

foto
Reactie
Zware wandeling over een drassig heuvelachtig pad tot Vessem. Het slingerende pad brengt je wel op schitterende eenzame, moerassige bosplekken. Dit is het echte Brabantse bos!
Door Ton van Leest

2 mei 2015   

foto
Reactie
Leuke route maar niet echt bijzonder. De eerste kilometers loop je over moeilijke paden, steeds heuveltje op en af. Waarschijnlijk veroorzaakt door motors die hier crossen. Niet echt fijn om te wandelen. Verder is de route 'n beetje eentonig.
Door Johanna

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"