De Barones op Avontuur

wandelroute - 16 km

Deze cultuurhistorische rondwandeling bestaat uit een gedeelte ten noorden van de Vecht en een gedeelte ten zuiden van de Vecht. In de noordelijke lus loopt u voor het grootste gedeelte door de bebouwde kom van het gezellige en groene Dalfsen. Ook wandelt u een stuk langs de Vecht en door het buitengebied van Dalfsen. U krijgt informatie over de Schat van Dalfsen (onder andere de vondst van trechterbekers) en over de diverse kunstwerken en monumenten in het dorp. U komt langs De Westermolen met een streekwinkel. In het Gemeentehuis Dalfsen bent u van harte welkom om de wisselende expositie te bezichtigen, vraag ernaar bij de receptie.
Aan het eind van deze noordelijke lus steekt u de Vecht weer over en bent u bijna terug bij het station. Maar als kers op de taart wandelt u nog een hele mooie ronde van 4km over landgoed ten Berg.

Praktische informatie

Station Dalfsen is met de trein uit Zwolle, Emmen of Almelo bereikbaar.
Horecagelegenheid aan het begin in Het Oude Station en aan de Prinsenstraat. Na circa 7km bij De Barones op Landgoed Gerner.
Graag meer weten over de historie Dalfsen en de Schat van Dalfsen, bekijk Historische Kring Dalfsen.

Startpunt De Barones op Avontuur

NS station Dalfsen
Stationsweg 4
7722 HA Dalfsen

coördinaten: N52.49820 E6.25970
Met dank aan de routemaker(s) Tineke Poortman en aan de controleur(s) Jan Leenhouts.

6 reacties

15 februari 2023   

Reactie
Mooie afwisselende route. Door Dalfsen en het mooie buitengebied. Prachtige uitzichten. Als toetje nog een mooie lus door het buitengebied.
Door Jan Leenhouts

21 juli 2022   

Reactie
Erg veel door de bebouwde kom. [Red. dit wordt aangegeven in de introductie. Maar er is ook natuur.)
Door Dorien van Doorn

6 januari 2022   

foto
Reactie
Deze route viel ons eigenlijk behoorlijk tegen. Je loopt lang door de bebouwde kom en de stukken door de natuur zijn een beetje saai. Uiteraard helpt deze periode van het jaar ook niet mee.
Door Lieneke en Mirjam

23 juni 2019   

foto
Reactie
Verrassend veelzijdig Dalfsen aan de prachtige Vecht. In alle seizoenen goed te lopen vanwege de verharde paden.
Door Ria

17 november 2017   

foto
Reactie
Mooie afwisselende wandeling met sfeervolle 'stops' in en rond Dalfsen. Een aanrader voor elk seizoen. De schitterende herfstkleuren gaven de wandeling deze keer een extra dimensie. Dank aan de kaartlezer Tineke Poortman voor deze fijne dag!
Door Jeanette de Jong

10 september 2017   

foto
Reactie
Leuke afwisselende route door en rond Dalfsen. Je ziet kunstwerken en wandelt door mooie natuur. Ook krijg je informatie over archeologische vondsten. De lus aan de andere kant van het station, langs Huize Den Berg, is ook zeker de moeite waard.
Door Jan en Agnes Disco

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"