Railaway

wandelroute - 18 km

Railaway is een afwisselende lijnwandeling.
Vanaf het station Wolfheze wandelt u door het natuurgebied Johannahoeve, dat ligt ingeklemd tussen de A50 en de A12 bij het knooppunt Grijsoord, via het snelweg-coördinatiepunt Midden-Nederland naar NS-station Ede-Wageningen.

Maar schrik niet! De wandeling zou daarna ook ‘Weg van de Snelweg’ kunnen heten want u komt steeds dieper in de oerbossen bij Ede en op de Noord en Zuid Ginkelse heide met schaapskuddes. Tenslotte wandelt u door ‘Het Paradijs’ van het al sinds 996 vermelde bos De Sysselt.

Praktische informatie

Na zo'n 6km kunt u (800m uit de route) naar restaurant Planken Wambuis lopen. Na ruim 11km komt u bij het Natuurcentrum Veluwe. Dit is een rustpunt met wat (warme) dranken en eenvoudige versnaperingen.

Met de trein bent u vanuit NS-station Ede-Wageningen in zes minuten weer in Wolfheze; het beginpunt van deze lijnwandeling.
Let op! Tot ver in 2023 vinden er rond het station Ede Wageningen werkzaamheden plaats. Op de route kaart en in de route beschrijving wordt de alternatieve route over het kazerneterrein aangegeven.

Startpunt Railaway

NS station Wolfheze
Parallelweg 5
6874 BH Wolfheze

coördinaten: N52.00570 E5.79214
Met dank aan de routemaker(s) Peter Werkhoven en aan de controleur(s) Peter Werkhoven.

7 reacties

14 mei 2021   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling van Wolfheze naar Ede. Mooie beuken met fris groen, uitgestrekte bossen, grote Edense heide met schaapskooien. Leuk waren de bloemen, bloeiende brem en al de vogels die het hoogste lied zongen. Aanrader om te lopen!!
Door Evert Jan

12 mei 2021   

foto
Reactie
Een prachtige gevarieerde route. Van de snelweg zie je bijna niets, het geluid ervan werd overstemd door een zeer gevarieerd vogelkoor in deze tijd van het jaar. Hij zal in alle jaargetijden mooi zijn maar nu met het ontluikende groen extra mooi.
Door Tineke Hirschler

11 maart 2020   

Reactie
Mooie afwisselende wandeling. (Het weer werkte ook wel mee). Zeker nog eens lopen in een ander jaargetijde.
Door Theo

21 oktober 2018   

foto
Reactie
Een gevarieerde wandeling over heide, door naald- en loofbos met prachtige herfstkleuren. Veel bankjes op mooie plaatsen.
Door Rolf Zijlstra

30 maart 2017   

foto
Reactie
Een heerlijke wandeling die wel een klein beetje gehinderd wordt door veel verkeersgeluid. Desalniettemin loop je over prachtige stukjes Veluwe en waardeer je des te meer de vele rustmomenten.
Door Marion en Fred den Hertog

27 september 2015   

Reactie
Een fijne en afwisselende route: bos hei en zand en mooie Hollandse luchten op deze dag. Heerlijke natuur om in stilte van te genieten. Dat je af en toe het geraas van de autoweg hoort, moet je dan even voor lief nemen, maar daarna is het weer fijn.
Door Loes en Theo van den Dool

11 augustus 2015   

foto
Reactie
Een mooie wandeling over minder bekende paadjes van de Veluwe met afwisselend bos en de nu al bloeiende heide. Onderweg twee keer horeca, waaronder een leuk natuurcentrum is pure luxe.
Door Wimke

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"