Slenaaks verzetje

13 km

Startpunt

Restaurant de Boswachter
Heijenratherweg 2
6277 NT Slenaken

coördinaten: N50.77030 E5.86298

Introductie

Slenaaks verzetje is een wandeling door bos en over veldwegen. Regelmatig wandelt u langs de bosrand. U kunt dan volop genieten van het mooie glooiende Zuid-Limburgse heuvellandschap, u komt ook een stukje door België. In de laagte van het landschap ziet u onder andere het Belgische Kasteel van Beusdael liggen.

Praktische informatie

Het startpunt ligt vlakbij bushalte Slenakervallei. Tegenover De Boswachter ligt een grote gratis parkeerplaats.

In Slenaken is altijd wel een horecazaak geopend.
Langs de route is geen horeca. Ongeveer halverwege is wel een mogelijkheid om van de route af te wijken naar de Gerardushoeve in Eperheide met magnifiek uitzicht vanaf het terras. Ook komt u regelmatig een bankje tegen.

Tijdens het wandelen door het Heuvelland is het onvermijdelijk dat paden stijgen en dalen. Een wandelstok kan de nodige steun bieden, zeker als het modderig is.
Met dank aan de routemaker(s) Lenie Damsma en aan de controleur(s) Paul Doorenbosch.

12 reacties

17 november 2023   

foto
Reactie
Mooie wandeling, ondanks - of misschien wel mede dankzij - het zompige herfstweer. Afwisselend. Mooie herfstkleuren. Na regen wat modderig, maar prima te lopen en niet zwaar. De Boswachter is gezellig en lekker om weer op te warmen.
Door Paul D.

3 februari 2023   

Reactie
Leuke niet te lange wandeling door bossen en velden. Vandaag miezerig en koud, dank zij de bossen toch beschut. Hier en daar modderig maar goed te doen.
Door Jan Willem en Martine

12 juli 2022   

foto
Reactie
Vorig jaar regen, nu zon, 30º! Blij mee! Hij is mooi, maar mét zon nóg mooier! We liepen het bovendeel (vanaf P: 4-1-2-3-4). Genoten van goudgeel graan, prachtige vergezichten, een kunstig hoornaarsnest en koelte zoekende koeien. Warm aanbevolen!
Door Harm en Tiny

1 september 2021   

foto
Reactie
Het is altijd weer genieten in Zuid-Limburg. Vooral het pad langs het Onderste en Bovenste Bosch is zo mooi! Bij 6 heb ik de korte route genomen.
Het appelgebak bij 't Stegelke in Slenaken was verrukkelijk.
Door Frits Talsma

1 juli 2021   

foto
Reactie
Veel klimmen en dalen, door het vochtige weer de afgelopen dagen (en het noodweer van dinsdag) modderige paden, maar dat mocht de pret niet drukken. Heerlijke wandeling met mooie uitzichten en prima horeca bij de Gerardushoeve.
Door Margreet

15 juli 2020   

foto
Reactie
Wij hebben genoten van deze prachtige wandeling door het Limburgs Heuvelland. Toch in het bloeiseizoen ervoor gekozen bij 5 de route door het bos te nemen, maar we waren blij dat er nog een parallel pad liep want het was inderdaad dichtgegroeid.
Door Rob en Ien

10 juli 2020   

foto
Reactie
Acht km. genieten van het (korte maar) prachtige bovenste deel (1-4-1). Imposante uitzichten onder soms dreigende maar schitterende luchten met leuke (veld)paadjes, roffelende spechten, wijngaardslakken, bloeiende aardappelvelden en wuivend graan.
Door Tiny en Harm

8 maart 2020   

foto
Reactie
Eem mooie, afwisselende route, zelfs op een druilerige, winderige maartse middag. Het moeilijk begaanbare paadje was nu nauwelijks beloopbaar vanwege de modder! Maar parallel door het bos ging dat prima. Opvallend hoeveel maretak hier in de bomen zit.
Door Marien

6 augustus 2019   

foto
Reactie
Via smalle paadjes langs bosranden werden we steeds opnieuw getrakteerd op schitterende vergezichten! Na torenhoge berken en een overvloed aan varens bereikten we punt 7, het nu ondoordringbare (!) paadje. Met kunst en vliegwerk toch bedwongen.
Door Harm en Tiny

9 september 2018   

foto
Reactie
Limburg op zijn mooist! Heerlijke afwisseling van bossen en akkers met mooie paadjes. Vaak pittig op en neer. Het ommetje naar de Gerardushoeve is de moeite waard. Wat een mooi uitzicht. Op de foto: rechts Belgie, links Nederland.
Door René en Tineke

12 mei 2017   

Reactie
Een wandeling met wat minder hoogtemeters, door bos en open akkerland. Haast spannend was het stukje pad tussen 6 en 7, waar inderdaad flink brandnetels oprukken. Prima beschreven ook.
Door Guus

11 januari 2017   

foto
Reactie
Een mooie winterwandeling door het heuvelachtige landschap van Limburg. Met veel vergezichten. De foto is van grenspaal nummer 14.
Door Adri

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"