Dinkel en meer

wandelroute - 20 km

Tijdens deze wandeling bij Beuningen, tussen Oldenzaal en Denekamp, kunt u ontdekken hoe gevarieerd Twente is. Al snel na de start maakt u kennis met het meanderende riviertje de Dinkel. Ook het einde van de route loopt erlangs. Daar tussenin wandelt u over Landgoed Singraven, met een landhuis en een bijzondere watermolen. U passeert Havezathe Het Everloo, met een monumentaal bouwhuis uit 1706 en wandelt door het natuurgebied Roderveld, met gemengd bos en wat natte heide. Dan zet u koers naar de Hakenberg, een fraai landgoed op de stuwwal van het Nationaal Landschap Noordoost-Twente.
Variatie genoeg dus voor een heerlijk dagje wandelen!
Het deel van de route tussen Singraven en Het Everloo gaat grotendeels over rustige verharde weggetjes; de rest van de wandeling is voornamelijk onverhard.

Praktische informatie

De route is bereikbaar per bus; stap uit bij halte Denekamp, Dinkeloord.

Vlak bij de start vindt u restaurant Sterrebos (op maandag gesloten). Na ongeveer 3km komt u bij Singraven langs Restaurant Watermolen Singraven en na 7,5km bij Het Everloo met een theehuisje (alleen in het weekend open). Tot slot komt u nog langs De Pipokeet, een rustpunt met zelfbediening.

Startpunt Dinkel en meer

Parkeerstrook
Beuningerstraat 75
7588 RG Beuningen

coördinaten: N52.35950 E6.99813
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Hans Hokke.

12 reacties

6 augustus 2022   

foto
Reactie
Mooie, afwisselende wandeling. Samen met m'n twee hondenmeiden een heerlijke dag gehad. De 4 km tussen Singraven en Het Everloo waren wel erg taai, maar de overige ruim 15 km maken veel goed.
Auto geparkeerd bij Het Everloo (heel veel plek). [Tip van de routemaker: niet doen, want dan heb je ' t minst interessante deel aan het eind.]
Door Marjan

19 april 2022   

foto
Reactie
Mooie route door een zeer afwisselend Twente. Water, cultuur, heide en gemengd bos. Top.
Door Hans

25 juni 2021   

Reactie
Leuke en afwisselende wandeling. Wij hebben er erg van genoten en vinden het meer dan de moeite waard! Goede en duidelijke beschrijving ook. Echt een pracht middag gehad.
Door R. Zuijderhoudt

7 mei 2021   

foto
Reactie
Mooie route door het typische landschap van noord-oost Twente. De overgang tussen het gebied rondom de Hakenberg en de Dinkel is saai (kon niet anders), maar desondanks; genoten van de tocht.
Door Edward Pison

2 december 2020   

foto
Reactie
Mei jl. liepen we de route voor de eerste keer bij prachtig weer en frisse lentekleuren. We waren enthousiast. Nu liepen we de route voor de tweede keer. Mistig weer, kale mistroostige bomen, een draakje en modderige paden. Toch weer enthousiast.
Door Annie en Ben van Lochem

26 november 2020   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route.
Door Bernard Holtrop

26 november 2020   

foto
Reactie
In troosteloos, wat mistig weer wandelde ik deze mooie route. Maar ik zag evengoed wel hoe mooi het hier is. Natuurlijk de landgoederen Singraven en Het Everloo. Maar aan het eind kwam het allermooiste: het slingerende pad langs de Dinkel.
Door Mieke

23 juni 2020   

foto
Reactie
Ten tijde van onze wandeling was het Everloo, in tegenstelling tot wat in de routebeschrijving staat, dagelijks geopend voor een kop koffie e.d. Dit is een gevolg van alle coronabeperkingen. Of dit een blijvende aanpassing is is ons niet bekend.
Door Jaap en Marja Immerzeel

5 mei 2020   

foto
Reactie
Prachtige route met in de hoofdrol de Dinkel. Gedurende onze gehele wandeling een concert van fluitende vogeltjes. Heel bijzonder is dat je in de onbemande Pipowagen achteraf per bank mag betalen.
Door Annie en Ben van Lochem

19 augustus 2019   

foto
Reactie
We hebben genoten van de mooie wandeling. Het is altijd prachtig, het coulisselandschap. Jammer dat op maandag de horeca gesloten is, de Pipo keet maakte alles weer goed.😀
Door Paula

15 november 2018   

foto
Reactie
Mooie wandeling, grotendeels over open terrein. Schitterend herfstweer op deze doordeweekse dag, het is stil en rustig onderweg. De Dinkel, Everloo en de omgeving van de Hakenberg zijn echte toppers.
Door Wimke

13 november 2018   

Reactie
Wat is Twente ook mooi. We hebben genoten van deze nieuwe route, de natuur is zo mooi in de herfst. Mooie plekjes zoals het Singraven, Everloo en de Hakenberg. Het stuk langs de Dinkel is geweldig. Dank je! Hoop dat er meer routes komen in Twente.
Door Ivo en Else

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"