Het Torentje van Drienerlo

wandelroute - 10 km

Het Torentje van Drienerlo is een kunstwerk van Wim T. Schippers. Hij maakte het in 1979. De kerktorenspits die met klokkenkamer net boven het wateroppervlak van de vijver uitsteekt, wekt de indruk dat in de vijver een kerk is verzonken. Dit kan worden gelezen als een symbool voor het achterblijven van kerkelijke dogma's bij nieuwe wetenschappelijke inzichten.

De wandeling brengt u van de Campus van de Universiteit Twente naar de unieke 'watermachine' Kristalbad, een uniek project, omdat het onder andere een oplossing biedt voor de waterafvoer van Enschede naar Hengelo. Voor de recreatie zijn er banken, borden, vlonderpaden en twee uitzichttorens. Onderweg komt u langs het stadion van FC Twente en wandelt u over de fietssnelweg F35.

Praktische informatie

Uw auto parkeert u op een van de parkeerterreinen op de campus van de universiteit. Als u gebruik maakt van het OV start u bij NS station Enschede Kennispark (coördinaten: N52,237 E6,839). U begint de route bij nummer 2.
Theatercafé Vrijhof is geopend ma - vr vanaf 10 uur.
Cafetaria The Lunchbox is geopend: ma - vr van 9 t/m 16 uur.
Informatie over Het Kristalbad vindt u op de website.

Startpunt Het Torentje van Drienerlo

Theatercafé Vrijhof, Universiteit Twente
Promenade, gebouw 47
7522 LV Enschede

coördinaten: N52.24300 E6.85368
Met dank aan de routemaker(s) Luuk Jacobs en Marjolein Jacobs en aan de controleur(s) Ria Wilmink.

4 reacties

22 oktober 2020   

Reactie
Leuke route met unieke en bijzondere zaken: torentje van Schippers, waterbassins kristalbad en sowieso het uitgestrekte terrein van de universiteit. Wij combineerden dit met het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Ook de moeite waard.
Door Bee en Suus

8 september 2020   

Reactie
Afwisselende wandeling over overwegend verharde paden. De wandeling voert door een fraai parklandschap. De route leent zich prima om ook per fiets te doen.
Door Annie en Ben van Lochem

3 mei 2020   

foto
Reactie
Een mooie wandeling met heel veel informatie onderweg. De parken op de Campus van de Universiteit en vooral het kristalbad zijn schitterend. Het torentje is bijzonder. Een geslaagde wandeldag.
Door Jan en Willy ter Haar

3 mei 2017   

foto
Reactie
Mooie aanwinst voor Twente! Hele afwisselende route over verharde en onverharde paden. Door de prachtige omgeving tussen Enschede en Hengelo, het Kristalbad. Zeker de moeite waard voor een picknick-stop. De hond heeft ook genoten, kan prima meelopen.
Door Lidy met hond Jaen

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"