Veluws Varia

fietsroute - 32 km of 58 km

Met deze pittige tocht over fietspaden, halfverharde wegen en landweggetjes kunt u de grote variëteit aan natuurschoon op de Veluwe ontdekken. De fraaie omgeving herbergt onder andere het Beekhuizerzand, waar u zich bijna in de woestijn waant en de imposante Leuvense Bossen. Maar ook de enorme heidevelden en Kroondomein Het Loo mogen er zijn. Evenals het mysterieuze bos van de 'dansende bomen'. U fietst er allemaal door en langs.
Het grootste deel van de route wordt gebruik gemaakt van fietsknooppunten.

Praktische informatie

Komt u met de auto dan kunt u gratis parkeren op het P+R terrein bij het station.
Bij het station ligt Cafetaria De Halte. Daar schuin tegenover vindt u Restaurant Grand Café Peacock's (met een groot terras). Op zo en ma pas na 17 uur open, maar de andere dagen al vanaf 10 uur.
Op het terras en ook binnen in de Brasserie van De Zwarte Boer is het goed toeven. In Garderen is volop horeca. Midden in de bossen passeert u het gezellige Boshuis Drie.

Kiest u voor de fietstocht van 32km, dan mist u onder andere Kroondomein Het Loo en het mysterieuze bos van de 'dansende bomen'.

Startpunt Veluws Varia

NS station Ermelo
Dr. van Dalelaan 9
3851 JA Ermelo

coördinaten: N52.30091 E5.61444
Met dank aan de routemaker(s) Mieke Timmer en aan de controleur(s) Janny van Geerenstein.

3 reacties

9 augustus 2022   

foto
Reactie
Lange route gereden, maar was zwaar door de warmte. Hei bloeide soms mooi, maar was soms ook verdord door de droogte. Het Beekhuizerzand is erg mooi. We pauzeerden bij Brasserie Schovenhorst (net buiten de route) en wilden daar bijna niet meer weg!
Door JvG

19 september 2020   

foto
Reactie
Hele mooie route, die zijn naam eer aan doet: zeer afwisselend! De heuveltjes, zandverstuiving, bos, heide, beek, weides, Veluwse dorpjes, geven het gevoel dat je bijna 'alles' gezien hebt. Aanrader!
Door Aad van Dorp

7 juli 2018   

foto
Reactie
Heerlijke fietsroute die weer een juweeltje toevoegt aan de vele routes die deze routemaakster al voltooid heeft. Prettige afwisseling van bos, zand, land, hei en weer bos. Om te eindigen met een mooi stukje Ermelo.
Door Mirjam en Hans

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"