De Kloskorf

18 km

Startpunt

NS station Mook Molenhoek
Lindenlaan
6584 AC Molenhoek

coördinaten: N51.76667 E5.87925

Introductie

Deze gevarieerde rondwandeling leidt u door het grensgebied van het noordelijke puntje van Limburg en het zuiden van Gelderland. Vanuit het station wandelt u rechtstreeks de natuur in. De route leidt u door bossen, heidevelden, langs paardenweides, een jachtslot en door een heemtuin met een aantal bankjes en picknickplekken. Aan het begin en aan het eind van de wandeling klimt u via een trap de stuwwal op en af. Daarna gaat de route deels door glooiend landschap maar zonder zware klimmen of steile afdalingen. Als de wind gunstig is kunt u in het vliegseizoen neerstrijken bij het zweefvliegveld in Malden en genieten van de activiteiten.

Praktische informatie

U kunt de auto gratis parkeren op het parkeerterrein van het station.

Bij het zweefvliegveld kunt u neerstrijken bij het boscafé Zweef Inn. Kijk voor de beperkte openingstijden op: Zweefinn.
Bij de kassen van Jachtslot De Mookerheide staan in het weekend (als het weer het toe staat) foodtrucks van De Tuin. Geopend vanaf 11 tot 16 uur.
Met dank aan de routemaker(s) Joha van den Honert en aan de controleur(s) Huub Dieteren en Theo Wilbers.

5 reacties

1 september 2023   

Reactie
Op donderdag 31 augustus 2023 hebben wij deze route gelopen. Het is een prachtige route met veel bos en heide en ook leuke smalle paadjes.
Door Theo Wilbers en Huub Dieteren

15 april 2023   

foto
Reactie
Mooie afwisselende route over heide, langs zweefvliegveld waar volop activiteiten aan de gang waren, een heemkringpark, langs sportvelden en tot slot een Jachtslot.
Door Freek Jansen

14 januari 2022   

foto
Reactie
De kloskorf was in diepe rust. De bijen gaan in een soort winterslaap. Heerlijke wandeling.
Door Evert Jan

2 oktober 2020   

foto
Reactie
Wandeling gelopen met kleine groep en de routemaker. Mazzel gehad met weer, dus de hele dag droog en super wandelweer. Mooi gebied en leuke afwisseling in landschap en hoogtes. Weten nu ook wat een kloskorf is (staat in de heemtuin). Aanrader!
Door Evert Jan

4 augustus 2020   

Reactie
Afwisselende route met veel bos en ook paarse hei, wel gortdroog alweer. Eerste en laatste deel met hoogteverschil vond ik het mooist. Met de routebeschrijving moest ik enkele keren even zoeken.
Door Willem van der Hoeven

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"