Bossche Vestingwerken

wandelroute - 8 km

Deze historische wandeling leidt u langs de Bossche Vestingwerken. Deze dateren van rond 1300 en zijn onlangs allemaal gerestaureerd, een project van tientallen jaren en tientallen miljoenen. De rode draad is het samenspel van meerdere rivieren, Dommel, Aa en Dieze.
Na de blikvangers van het moderne Paleiskwartier wandelt u via de stadsmuren en grachten langs alle gerestaureerde vestingwerken, met tenslotte een ommetje door het gezellige, oude uitgaanscentrum Uilenburg. Van daaruit kunt u nog enkele toeristische trekpleisters bezoeken, zoals Museumkwartier, Sint Janskathedraal, Parade en Markt.

Praktische informatie

Parkeren van de auto is nergens gratis. Er zijn diverse transferia, de meest nabije parkeergarages zijn Paleiskwartier en Station. Op straat kunt u parkeren met Parkmobile. Overal is leuke horeca. Nabij station en parkeergarage de Bossche Stadsbrouwerij, iedere dag open, tegen het eind van de route het Sint Jansbolwerk.
Als u na de wandeling langs de vestingwerken de kunst en cultuur in de stad wilt verkennen, of wilt winkelen, kunt u een extra stadswandeling doen. Gebruik hiervoor de kaart bij deze route, of een plattegrond verkrijgbaar bij VVV (markt) en het Sint Jansbolwerk (van november t/m februari op ma gesloten) nabij de finish.
Voor informatie over de vestingwerken, de rondvaarten en de binnenstad: zie de sites van Zuiderwaterlinie Noord-Brabant en Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch.

Startpunt Bossche Vestingwerken

NS station 's-Hertogenbosch
Stationsplein
5211 BM 's-Hertogenbosch

coördinaten: N51.69050 E5.29388
Met dank aan de routemaker(s) Liesbeth Witteveen en aan de controleur(s) Joha van den Honert.

9 reacties

27 mei 2024   

foto
Reactie
Prachtige wandeling door oud en nieuw Den Bosch.
Ook veel natuur zo dicht bij de stad.
Door Christien

1 juli 2023   

foto
Reactie
Verrassende culturele wandeling over/langs de vestingwerken van Den Bosch. Het geeft een goede kijk op hoe het vroeger was. En daarna nog door de stad. Op de foto het vlonderpad langs de Dommel.
Door Roelof en Jeannette

7 februari 2023   

foto
Reactie
Rondom 's-Hertogebosch van oud naar nieuwbouw. Je krijgt een mooi beeld van de stad en je kunt daarna de binnenstad nog gaan bezoeken.
Door Freek Jansen

4 september 2022   

foto
Reactie
Mooie route over de vestingwerken van Den Bosch. Mooie uitzichten over de polder.
Ook mooi om de nieuwbouw van het Paleiskwartier te zien.
Door Niek Sanders

27 december 2019   

foto
Reactie
Mooie route gewandeld, koud maar zonnig. Mooie dingen gezien onderweg. Zeker de moeite waard.
Door Ada en Dirk

27 oktober 2019   

foto
Reactie
Wil je Den Bosch eens op een andere manier ervaren maak dan deze wandeling. Je wandelt over een vlonderpaadje, ziet een mooi gerestaureerde vesting met uitzicht over het Bossche Broek, de moderne Armada flats en leuke kunstwerken. Gewoon doen!
Door Joha van den Honert

14 juni 2019   

Reactie
Mooie route en uitstekende routebeschrijving!
Door Susan

1 april 2018   

foto
Reactie
Wat een verrassende mooie wandeling van de buitenkant van Den Bosch is dit. Met het handbediende pontje is het een feestje om de oversteek te doen. Halverwege heerlijk in de watertoren een biertje gedronken. Top.
Door Els en Hans

4 maart 2018   

foto
Reactie
Verrassend mooie 'stadswandeling' langs de gerestaureerde vestingwerken van Den Bosch. Deze wandeling is prima te combineren met een bezoek aan de altijd gezellige binnenstad en de vele horeca- en eetgelegenheden.
Door Christel en Patrick

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"