Woudse Polder

wandelroute - 14 km

Lekker uitwaaien in het natuurrijke poldergebied tussen Wateringen en Schipluiden, ten zuiden van de gemeente Westland. In het centrum van dit mooie gebied, midden tussen de weilanden, vindt u het schilderachtige dorpje ’t Woudt. Deze wandeling voert u langs de weilanden en biedt fraaie vergezichten over het polderlandschap, waar vele weidevogels hun leefgebied hebben.
Het broedseizoen is van 15 maart t/m 15 juli. Buiten die periode kunt u na ongeveer 7km voor een alternatieve route kiezen. Via een 2km lang voormalig kerkepad banjert u dan dwars door het weidelandschap van de Klaas Engelbrechtspolder. Daarna volgt u de hoofdroute weer.

Praktische informatie

TOP Wateringen is de parkeerplaats schuin tegenover Eetcafé De Bonte Haas.
OV-reizigers: tram 16 en 17 vanuit Den Haag Centraal Station richting Wateringen. Stap uit bij halte Dorpskade. De aanlooproute is circa 1km.

Klik voor de openingstijden van de horecagelegenheden op de links: Paviljoen de Zweth; Koffiehuis de Hooiberg.

Het route alternatief buiten het broedseizoen is verboden voor honden.

Deze wandeling is in november 2020 aanzienlijk vernieuwd. Gaat maar heel kort langs de A4.

Startpunt Woudse Polder

TOP Wateringen
Dorpskade 79
2291 HP Wateringen

coördinaten: N52.01090 E4.29811
Met dank aan de routemaker(s) Gert-Jan Bohms en Ida de Graaff en aan de controleur(s) Angeline Boef.

11 reacties

29 december 2022   

Reactie
Deze route gaat deels over fietspaden. Nu liep ik de route in de winter met veel wind, weinig fietsers gezien. Maar als het drukker wordt met fietsers is het niet fijn wandelen. De route zelf is wel mooi door de weilanden rond het ‘t Woud.
Door Johan

30 maart 2022   

foto
Reactie
Net voor de winter weer opnieuw begon, hebben we deze route gelopen. Een verrassende wandeling, langs dijken en weilanden, maar ook de kassen van het Westland. Ondanks dat blijft er nog veel over om van te genieten.
Door Jantien en Michel

29 augustus 2021   

foto
Reactie
Leuke route in een Hollands weidelandschap die prima te lopen is met de beschrijving of de gpx. Voor ons was het verbazend te ontdekken dat er eigenlijk zo veel moois te zien is op relatief korte afstand van thuis.
Door Paulien

20 augustus 2021   

foto
Reactie
Het Voddijkpad is een extra onderdeel in deze route. Het is een leuk pad om te lopen. Je moet niet bang zijn van een plank als bruggetje over een sloot. Een groot gedeelte van het pad is bewegwijzerd. (Zie de foto.) In het eerste gedeelte staan geen pijltjes, daar moet u lopen op de beschrijving.
Door Ida en Henk

6 augustus 2021   

foto
Reactie
Mooie wandeling in het Westland. Ook als je vlakbij de snelweg loopt, zie je die niet, knap gedaan door de routemakers. Veel onverhard over dijkjes en over grasvelden, wij liepen het kerkenpad, omdat het nu geen broedseizoen is. Eigenlijk 3,5 ster.
Door Bruun en Quirine Feijen

18 december 2020   

foto
Reactie
Verrassend leuke en afwisselende route. Het boerenland is leuk, lopen over veel bruggetjes en tussen de schapen door weilanden banjeren.
Door Irene kapinga

29 november 2020   

Reactie
De route is aangepast en daardoor zeker mooier geworden. Ruim 3 sterren!
Door Angeline

22 juli 2019   

Reactie
Het grootste deel van de route is zeker de moeite waard. 't Woudt en Schipluiden zijn leuke dorpjes. Het lange stuk langs de snelweg is echter niet fraai (vandaar 'slechts' 2 sterren).
Door Angeline

29 maart 2017   

Reactie
Een wat minder mooie route, zeker als je net in de broedperiode loopt.
Met name het laatste stuk langs de A4 vond ik tegenvallen.
Door Abert

5 maart 2016   

foto
Reactie
Heerlijke wandeling door de polder. Mooie vergezichten, indrukwekkend grote kassen, het prachtige dorpje 't Woudt en een stukje Schipluiden. Erg genoten. Jammer dat het laatste stuk vrij saai was.
Door Tineke en Wim Fieggen

1 augustus 2015   

foto
Reactie
Het zijn verharde wegen en paden, vaak ook met autoverkeer, maar regelmatig zijn er mooie stukjes met een prachtig uitzicht over de polder. Wat jammer dat je moet kiezen tussen het kerkepad of het dorpje Schipluiden. Je wilt ze allebei niet missen.
Door Kees

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"