Ravenswoud en Fochteloo

17 km

Startpunt

Dorpshuis
Veenwijksweg 5
8427 RD Ravenswoud

coördinaten: N52.96610 E6.38291

Introductie

Waar vroeger de turfschuiten door de kanalen voeren heeft nu de natuur in het Compagnonsbos de ruimte gekregen. Vanuit het dorp Ravenswoud leidt deze wandeling u erdoorheen. Langs de rand van het Fochteloëerveen met de bijzondere uitkijktoren De Zeven en een vogelkijkhut wandelt u over rustige weggetjes naar Fochteloo. Regelmatig passeert u een infopaneel met interessante informatie over de historie.

Praktische informatie

Bij het Dorpshuis is een kleine parkeerplaats. Als deze vol is, zoek dan een parkeerplek in de nabijheid.

Op circa 150m van de route vindt u op Zuideinde 3 in Fochteloo Café Het Korhoen (telefoon 0516588375). Dagelijks geopend vanaf 10 uur behalve op woensdag.
Met dank aan de routemaker(s) Angelique Meijer en aan de controleur(s) Jan Postmus en Geartsje Cuperus.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"