Gele Plomp

kanoroute - 21 km

Een gevarieerde kanotocht via strakke kanalen, over een kronkelende rivier, door nauwe vaartjes, eiland hoppend, zwervend over drukke plassen, mijmerend in verlaten gebied. U vaart langs fortuinlijke huizen en mooi gelegen arbeiderswoningen, te midden van drukke watersport, maar ook langs stille legakkers en over eenzame petgaten. Er zijn diverse leuke plekjes om de benen te strekken en op meerdere plaatsen is horeca.

Praktische informatie

Parkeertip: aan de noordkant en zuidkant van sluis ’t Hemeltje is een kleine mogelijkheid om auto’s te parkeren. Bij de kanoverhuur, Moleneind 2A 1241 NE Kortenhoef, is ook Horeca. In Oud Loosdrecht is op diverse plaatsen Horeca en bij de Mijndense Sluis ligt voor de sluis een vlot voor eventueel Horeca bezoek.

Onderweg bedient u één sluis zelf en wordt u bediend bij een grotere, waar in de zomer lange wachttijden kunnen ontstaan. Kosten zijn 5 euro per kano. Na 8km en aan het eind kunt u de tocht uitbreiden met een lusje van elk een kilometer. U kunt de tocht alleen maken als de Mijndense sluis van Loenen bedient wordt, van 01 april tot 30 oktober, omdat overdragen niet is toegestaan.

Startpunt Gele Plomp

Sluis 't Hemeltje
Vreelandseweg
3633 Vreeland

coördinaten: N52.24324 E5.04825
Met dank aan de routemaker(s) Karst Quast en aan de controleur(s) Karst Quast.

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"