Duursche Waarden

10 km of 11 km

Startpunt

Parkeerplaats Infocentrum IJssel Den Nul
Rijksstraatweg 109
8121 SR Den Nul

coördinaten: N52.36280 E6.11084

Introductie

Tijdens de wandeling Duursche Waarden maakt u kennis met het gelijknamige natuurgebied tussen de plaatsen Olst en Wijhe. Hier is het genieten van een fraai rivierenlandschap zoals dat is ontstaan na een natuurontwikkelingsproject. U vindt er nu rivierarmen, waterplassen, weilanden, moeras en ooibos. In het voorjaar is het een feest van bloeiende meidoorns, in juni wandelt u door een wei vol bloemen. En natuurlijk is er altijd die prachtige IJssel.

De route kent twee varianten. Bij de variant van 11 km wandelt u een flink stuk langs de IJssel, waarna u uzelf moet overzetten met een trekveer. Bij hoogwater is deze variant niet begaanbaar. Informeer vooraf in het Infocentrum of het pad langs de IJssel en het trekpontje bereikbaar zijn.
De variant van 10 km is in de regel wel te lopen, maar kan op stukken wel drassig zijn.

Praktische informatie

Het startpunt is bereikbaar per bus. Stap uit bij halte Den Nul, Bezoekerscentrum.

Infocentrum IJssel Den Nul is dagelijks geopend vanaf 10 uur. U kunt er terecht in brasserie Op Duur voor koffie, een lunch of ander lekkers.
In de zomermaanden kunt u de IJssel oversteken met het Kozakkenveer, een fiets/voetveer, en een kijkje nemen in Veessen. U kunt er dan ook voor kiezen te starten in veesen, zodat u onderweg kunt pauzeren bij Op Duur.
Het Kozakkenveer vaart van 1 april t/m 1 oktober, mits de waterstanden niet te hoog of te laag zijn. Zorg dat u uiterlijk 17:15 uur de boot terug neemt!
Een tochtje met het pontje is leuk, omdat u een paar honderd meter in de lengterichting over de IJssel vaart. Een soort minicruise dus ;-)

De paden in de uiterwaarden kunnen het hele jaar door drassig zijn, dus zorg voor waterdicht schoeisel.
Met dank aan de routemaker(s) Janneke van de Bunt en aan de controleur(s) Marcel Dolleman.

8 reacties

7 augustus 2022   

Reactie
Fijn om jullie variant te lopen (woonachtig in de buurt), erg mooi en gevarieerd, bos, weide, veld met bloemen, rivier de IJssel met de uiterwaarden. Echt mooi hoe we door het landschap werden geleid. Heerlijke lunch aldaar. Voor herhaling vatbaar.
Door An en Elly

15 mei 2022   

foto
Reactie
Wij zijn gestart in Veessen, gelijk met het Kozakkenveer over de IJssel. Na een paar meter een ooievaarsnest met 3 jongen. Wat een prachtige route. We hebben genoten.
Door Herman en Els

27 juni 2021   

Reactie
Fraai en karakteristiek gebied met verrassend een bos met beukenlaan. Wel bij voorkeur als het water niet te hoog staat, want dan blijft er van de wandeling niet al te veel over. Ook leuk om te starten bij Veessen, gelijk met het pontje het groen in.
Door Guus

16 mei 2020   

foto
Reactie
Prachtige route om te lopen. Inderdaad soms een korte overbrugging over asfalt. Maar dit vonden wij geen probleem. Verder was de grond droog dus prima te lopen. Mooi om ook even bij de steenfabriek langs te gaan. De ooievaars hadden jongen.
Door Henk en Cobie

29 januari 2019   

foto
Reactie
Ook als winterwandeling zeer de moeite waard!
Door Ria

18 augustus 2018   

foto
Reactie
Een mooie afwisselende wandeling in Salland. Geen 5 sterren omdat je net wat teveel op asfalt loopt maar verder de moeite waard. Wel opletten met honden want er is veel schrikdraad onderweg soms ook op plekken waar je het niet echt verwacht.
Door Mirjam en Lieneke

3 september 2017   

foto
Reactie
Wat een prachtige dag! Aangenaam wandelweer en mooie natuur. (Gras)dijken, struinpaadjes, fraaie vergezichten en vooral veel water en vogels. Zelfs bos tijdens de wandeling. Wat is die IJssel, inclusief zij-armen toch mooi. Schitterende route!
Door Jan en Willy ter Haar

3 juli 2017   

foto
Reactie
In een droge periode een ontspannen wandelroute in het IJssellandschap, naar wens af te wisselen met pontje en/of trekveer. En tot 24 september kunst van de IJsselbiënnale bij de steenfabriek.
Door Ria

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"