Kwade Hoek

11 km

Startpunt

Parkeerplaats Buitenhaven
Mr Snijderweg
3251 LJ Stellendam

coördinaten: N51.82692 E4.02729

Introductie

Kwade Hoek is een gevarieerde wandeling door een uniek natuurgebied waar het zoute water nog vrij spel heeft. Onderweg komt u diverse punten tegen waar u kunt genieten van weidse uitzichten. Het gebied heeft een rijke flora en fauna. Vele soorten watervogels en zelfs reeën zijn hier de natuurlijke bewoners. Op de route treft u voldoende bankjes aan om even uit te rusten of te genieten van de meegenomen picknick maaltijd. De heenweg gaat grotendeels over onverharde paden die mul kunnen zijn en de terugweg veelal langs rustige, geasfalteerde landweggetjes en fietspaden. Onderweg komt u geen horeca tegen!

Praktische informatie

Wie met de bus komt, stapt uit bij halte Stellendam, Vissershaven.
Eventueel kunt u hier ook uw auto parkeren. De aanlooproute is ongeveer 1km.
Lekker vis eten? Bij de haven vindt u Habraken Vis, van 9 tot 17 uur geopend, op zo en ma gesloten. In juli en augustus ook op ma open.
Met dank aan de routemaker(s) Hans van Harskamp en aan de controleur(s) Hans Beumer en Lenny Beumer.

6 reacties

6 maart 2024   

foto
Reactie
Het grootste deel van deze wandeling is echt schitterend en zeker op een zonnige dag als vandaag. Veel vogels gezien en in deze tijd van het jaar een heerlijke rust.
Door Lenny en Hans Beumer

14 mei 2021   

Reactie
Een verrassend leuke en groene wandeling. We genoten van de afwisseling en de mooie uitzichten over het krekengebied en het water.
Door Marielle

15 augustus 2020   

Reactie
Leuke rustige wandeling. Veel vogels gezien. Het stukje fietspad was wel erg druk.
Door Elly en Jaap

23 december 2019   

foto
Reactie
Leuke wandeling, deels door een duingebied. Niet echt spectaculair maar mooi rustig en zo nu en dan verre uitzichten. (Drie sterren voor de tocht zelf, een vierde omdat het er zo lekker rustig was.)
Door Donny en Evert

15 maart 2018   

Reactie
Een leuke afwisselende korte wandeling. Dit moet later in het jaar een geweldige tocht zijn voor vogelliefhebbers. Toch genoten. Ida de Graaff leidde deze wandeling en met de hele groep genoten we nog bij Habraken op de visafslag van verse vis.
Door Ank de Graaff

10 augustus 2015   

Reactie
De route gelopen en in 1 1/2 uur geen wandelaar tegengekomen! Prachtig uitzicht en inderdaad genoeg bankjes om te genieten. De bramen langs het pad zijn bijna rijp.
Door Nel

Gelieve opnieuw in te loggen.

Beste
Vanwege verbeteringen in veiligheid dient u opnieuw in te loggen om de website volledig te kunnen gebruiken.

je bent ingelogd als:

Word Abonnee!

Voor slechts € 13,50 heb je een jaar lang toegang tot De Mooiste Routes! Gedetailleerde routebeschrijvingen, topografische kaarten en gpx-files.

Ik word abonnee!

Bestel een losse route

Heb je geen abonnement maar wil je wel op pad met deze route? Klik op de knop 'koop deze route'. Na betaling van € 2,50 heb je direct toegang tot de route en kun je op pad!

Op pad met je smartphone

Je kunt onze routes ook volgen met je smartphone als gps. Dat gaat eigenlijk heel eenvoudig. Wil je hier meer over weten?  Lees hier verder.


een moment geduld...

je bent niet ingelogd

Om de aanvullende informatie voor routes te kunnen bekijken, moet je eerst ingelogd zijn, of een geldig abonnement hebben voor toegang tot deze route.

Wil je abonnee worden? Klik dan op "meer informatie"